Zelený mechový dort
Mechový dort je hitem posledních let. A není se čemu divit. Spojení šťavnatého korpusu z baby špenátu s výborným krémem z mascarpone, šlehačky a vanilky, to je opravdu nebe v puse. V receptu najdete i podrobný videonávod.
Suroviny pro 1 kus
Dortová forma o průměru 24 cm.
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 580 kJ / 7 787 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,80 g |
| Tuky | 541,55 g |
| Vláknina | 14,93 g |
| Cholesterol | 1,51 g |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,82 g |
| Sacharidy | 622,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu vymažeme olej a vysypeme moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.
Krok 2: Špenát rozmixujeme. Vejce našleháme s cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání pomalu přilijeme olej.
Krok 3: Do našlehané hmoty přidáme rozmixovaný špenát. Dále přidáme kůru a šťávu z citronu a vše promícháme šlehačem.
Krok 4: Poté přisypáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a mícháme už bez šlehače.
Krok 5: Těsto vlijeme do připravené dortové formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 45-50 minut. Propečení korpusu můžeme zkontrolovat vpíchnutím špejle (musí po vytažení zůstat suchá).
Krok 6: Po upečení necháme zcela vychladnout a poté jej rozřízneme na 3 pláty - 2 stejně silné a 1 tenčí (například odříznutý vrch korpusu). Tenčí plát rozdrobíme na drobečky.
Krok 7: Na přípravu krému smícháme v misce mascarpone s cukrem a vanilkou, přilijeme šlehačku a vše vyšleháme do tuha.
Krok 8: Krém natřeme na spodní plát korpusu, přiložíme druhý plát a ten také potřeme. Stejně tak potřeme i boky dortu.
Krok 9: Zelenými drobečky vydatně posypeme povrch i boky dortu, z boku drobečky k dortu dlaní přitlačíme. Nakonec dort ozdobíme čerstvým ovocem.
Zveřejněno 9. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelený mechový dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/worw
Moje poznámka
Zelený mechový dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/worw
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 2 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 16 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 24 minutami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 40 minutami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 2 hodinami
Kapří hranolky
loing před 11 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 11 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 11 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 12 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 13 hodinami
Suroviny:
špenát baby,
vejce,
cukr krupice,
olej rostlinný,
citron bio,
šťáva citronová,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
mascarpone,
cukr moučkový,
vanilka mletá,
smetana ke šlehání,
maliny,
olej,
mouka
Komentáře (14)