Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny suché přísady v misce, přidáme ostatní ingredience a ručně zpracujeme na měkké těsto. Pokud máme kuchyňského robota, vložíme vše do mísy a zpracujeme přístrojem.
Krok 2: Hotové těsto je měkké a poddajné, asi jako pružná plastelína. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme přes noc odležet v lednici.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 160 °C a plechy na pečení (budou potřeba nejméně dva) vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: V malé misce vidličkou rozmícháme žloutek s jednou lžící vody.
Krok 5: Odleželé těsto vyválíme na pomoučněném vále na sílu přibližně 0,5 cm, vykrájíme tvary a narovnáme je na plech.
Krok 6: Pečeme 8–10 minut a ihned po vytažení potíráme horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Necháme je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobíme polevou.
Zveřejněno 25. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
Moje poznámka
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 5 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
TerunkaKr před 16 minutami
Šumavské topinky
Moanka před 48 minutami
Špenátová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Rebeca před 1 hodinou
Pečená švestková a jablečná povidla
Neduch před 1 hodinou
Jednoduché langoše
Lucie1001 před 2 hodinami
Veky tukové
Dannulka před 2 hodinami
Kuřecí plátek v kefíru s Cottage sýrem
MarcelaMandova před 3 hodinami
Avokádový salát z Mozambiku - Salada Pera de Abacate
Antonausprag před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
Ivyjg před 4 hodinami
Tématické fráze:
perníčky,
recept na perníčky,
nejlepší recept na perníčky,
vánoční perníčky hned měkké,
pečení perníčků,
perníčky recept,
vánoční perníčky měkké recept,
vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky,
těsto na perníčky,
nejlepší perníčky,
recept perničky,
těsto na perníčky hned měkké,
pečení perníčků recept,
těsto na perníčky měkké,
pečeni pernicku recepty,
perníky ihned měkké,
domaci perničky,
perníčky bez medu,
zázvorky recept měkké,
perniky recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
soda jedlá,
koření do perníku,
máslo,
vejce,
med tekutý,
žloutek,
poleva bílková
Komentáře (375)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Moc děkuji za odpovědi.
Jak uskladnit cukroví: V krabicích ho zachráníte před ztvrdnutím i před snědením
Recept ještě nebyl hodnocen 2,0
Akorát mi dost nabyly, takže při druhé várce jsem je udělala tenčí než 0,5cm