Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 651 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,53 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 3,63 g |
Cholesterol | 171 mg |
Sodík | 267 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí, odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.
Krok 2: Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme, až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.
Zveřejněno 20. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Moje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Nejnovější recepty
Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Přidáno před 47 minutami
Fazolky na slanině
Přidáno před 1 hodinou
Lokše plněné zelím a kuřecím masem
Přidáno před 1 hodinou
Zeleninová pomazánka z mrkve a ředkviček
Přidáno před 1 hodinou
Bramborovo-dýňový knedlík z vařených brambor
Přidáno před 1 hodinou
Zeleninový salát s citronovou zálivkou a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s krupicí a vejcem
Kajkajak před 1 hodinou
Telecí nudličky s houbovou omáčkou
Misicka77 před 1 hodinou
Jednoduchý houbový guláš
knihomolka před 2 hodinami
Kokosovo-kefírová buchta
kit731 před 4 hodinami
Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
ajavkuchyni před 4 hodinami
Bábovka s povidly
Kratule před 4 hodinami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
DasaM před 6 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
miloslav.kafka před 7 hodinami
Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)
Zazie před 7 hodinami
Rýžový nákyp se švestkami
Mira007 před 7 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
domácí aspik,
vaječný aspik,
kuřecí tlačenka,
jak se dela aspik,
vaječný zeleninový aspik,
jak udelat aspik,
recept na aspik,
recept na vaječný aspik,
prášková želatina na aspiky,
zeleninovy aspik recept,
recept aspik,
recepty aspik,
kuřecí prsa v aspiku,
aspiky,
jak udělat želatinu,
želatina na maso,
dietni aspik,
zeleninový aspik
Suroviny:
prsa kuřecí,
směs zeleninová mražená,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
želatina prášková
Komentáře (24)
+13