Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí s cibulovou omáčkou

Pro milovníky zvěřiny přinášíme vynikající recept na daňčí maso restované na bylinkovém másle, přelité cibulovou omáčkou a podávané s bramborovo-mrkvovým pyré. Je sice náročnější na přípravu, ale výsledek vám vynaloženou námahu plně vynahradí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Radiologia Radiologia

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

2-3 porce

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a očistíme. Poté osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Necháme chvíli marinovat. Krok 2: Oloupeme a omyjeme brambory i mrkev, nakrájíme na kostičky a uvaříme v jednom hrnci v osolené vodě doměkka. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Lišky omyjeme a podle potřeby překrojíme. Kapustičky omyjeme a překrojíme na polovinu. Krok 4: V dalším hrnci rozpustíme trochu másla, na kterém orestujeme cibuli. Poté zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Omáčka pak více zhoustne. Dochutíme solí, pepřem a případně i cukrem. Krok 5: Rozpálíme pánev, na které rozpustíme trochu másla a orestujeme lišky, které ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Lišky restujeme alespoň 10 minut, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Na stejné pánvi rychle orestujeme kapustičky, přidáme k liškám. Krok 6: Poté na stejnou pánev přidáme rozmarýn, tymián, česnek a necháme trochu provonět. Na takto připraveném bylinkovém másle orestujeme zprudka maso, aby se zatáhlo, a dáme ho asi na 8-10 minut do trouby na 180 °C. Pokud máte kuchyňský teploměr, tím lépe. Maso podle potřeby propečení pečeme na 55-70 stupňů v jádru masa. Krok 7: Mezitím, když se maso peče, rozšťoucháme brambory s mrkví. Krok 8: Omáčku z cibule můžeme v případě potřeby rozmixovat, ale cibulka je ve víně tak jemná, že to není nutné. Krok 9: Maso nakrájíme na plátky, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s bramborovo-mrkvovým pyré.

16 skvělých receptů na zvěřinu

Zveřejněno 8. 11. 2025

Poznámka autora Radiologia

Já osobně lišky trochu podlévám jedním panákem rumu a nechám vyvařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rYOz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rYOz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso dančí, cibule červená, víno červené, houby lišky, kapustičky, brambory, mrkev, hořčice plnotučná, cukr, sůl, pepř mletý, kmín mletý, česnek, rozmarýn, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu