Karlovarský knedlík
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh fólii podle videa, jak karlovarský knedlík zabalit a vytvarovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 913 kJ / 1 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,26 g |
| Tuky | 26,65 g |
| Vláknina | 18,05 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 5,89 g |
| Sacharidy | 279,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky (nejlépe 2 dny staré) nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Petrželovou nať nasekáme a přisypeme k pečivu.
Krok 3: Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme, a přisypeme hrubou mouku.
Krok 4: Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme strouhaný muškátový oříšek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a přimícháme tuhý sníh.
Krok 5: Do velkého kastrolu dáme vařit vodu.
Krok 6: Vezmeme silný igelitový sáček na tlačenku (průměr 100–150 mm) a jeden konec zavážeme. Plníme směsí a postupně stlačujeme. (Nemáte-li sáček na tlačenku, můžete hmotu na knedlík zabalit do potravinové fólie, dobře utáhnout jako zabalený bonbon a dát vařit takto.)
Krok 7: Délku knedlíku zvolíme podle velikosti průměru hrnce, ve kterém se budou vařit. Po naplnění vytlačíme vzduch a zavážeme s rezervou přibližně 2 cm druhý konec. Knedlík totiž lehce zvětší svůj objem.
Krok 8: Sáčky naplněné knedlíkovou směsí a zavázané, vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut a poté je vytáhneme, propícháme je a necháme chvilku odpočinout.
Krok 9: Následně odstraníme fólii a krájíme na plátky.
Zveřejněno 19. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ByNJ
Moje poznámka
Karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ByNJ
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 1 hodinou
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 2 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Medové kuličky
Přidáno 17. 12. 2025 12:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 32 minutami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 36 minutami
Těsto na pizzu
Filomenka před 43 minutami
Šunkofleky
veronika_straka před 1 hodinou
Skořicové rohlíčky
Noumik před 1 hodinou
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 2 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 3 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 4 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 5 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 5 hodinami
Tématické fráze:
karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík recept,
karlovarské knedlíky,
recept na karlovarský knedlík,
karlovarský knedlíky,
top recepty karlovarsky knedlik,
nejlepší karlovarský knedlík,
karlovarské knedlíky recept,
karlovarské knedlíky top recepty,
recept na karlovarské knedlíky,
recept karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík top recepty,
karlovarsky knedlik recepty,
karlovarské knedlíky z rohlíků,
domaci karlovarsky knedlik,
recepty karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík z rohliku,
knedlík karlovarský,
recepty na karlovarský knedlík,
karlovarskýknedlík
Suroviny:
rohlík,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
nať petrželová,
ořech muškátový strouhaný,
sůl
Komentáře (72)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0