Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev s bílým zelím na kari

Voňavá směs mrkve a bílého zelí na kari nabízí rychlý bezmasý pokrm plný barvy a koření. Jemná kombinace zeleniny, kokosového mléka a kešú ořechů potěší každého, kdo hledá lehké a chutné jídlo. Pokrm můžeme podávat s rýží nebo těstovinami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme zeleninu. Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zázvor oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kešú ořechy posekáme nahrubo. Chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Ve vyšší pánvi (nebo hrnci) rozpálíme olej. Vložíme mrkev, chilli papričku, zázvor a restujeme zhruba 2 minuty. Krok 4: Pak přidáme nakrájené zelí, rajčata, kešú ořechy, koření a promícháme. Vše zarestujeme zhruba 3 minuty. Krok 5: Směs zalijeme vývarem, kokosovým mlékem a za občasného promíchání vaříme zhruba 3-4 minuty. Krok 6: V trošce vody rozmícháme solamyl, kterým mrkvové kari se zelím trochu zahustíme.
Dle potřeby dochutíme solí a krátce provaříme. Krok 7: Podáváme s rýží, těstovinami, bramborami nebo pečivem.

TIP: 16 receptů na bezmasé pokrmy

Zveřejněno 1. 12. 2025

Poznámka autorky radiator

Pozor na koření, čerstvý zázvor nebo chilli papričku. Tyto suroviny jsou dost pálivé a tak doporučuji raději přidávat postupně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82KZ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82KZ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mrkev, rajče, zelí bílé, chilli paprika čerstvá, zázvor čerstvý, oříšky kešu, olej rostlinný, kurkuma, římský kmín mletý, koření garam masala, vývar zeleninový, mléko kokosové, sůl, koriandr, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu