Tomanovic kapřík
Marinovaný kapr, který je následně dělaný v klasickém trojobalu. Pro některé možná netypickou chuť masu dodá marináda či spíše lázeň, kterou připravíme svařením kořenové zeleniny, nového koření a bobkového listu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 196 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,28 g |
| Tuky | 0,46 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 5,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme, osušíme utěrkou a naporcujeme.
Krok 2: Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme.
Krok 3: Česnek nasekáme nadrobno a utřeme do pasty. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme citronem a necháme je takto uležet v míse v lednici asi 1 hodinu.
Krok 4: Pak maso zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet.
Krok 5: Na trojobal: Mouku smícháme se sladkou paprikou, drceným kmínem a kořením na ryby. Vejce trošku osolíme a rozšleháme. Do třetí nádoby si připravíme strouhanku.
Krok 6: Pak dílky kapra opláchneme, osušíme utěrkou, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme pomalu dorůžova.
Zveřejněno 7. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Moje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 11 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 14 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 2 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 2 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 4 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 5 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 5 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 5 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 6 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 7 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 7 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 8 hodinami
Tématické fráze:
kapr obalený v mouce s paprikou a drceným kmínem,
kapříků pomazánka,
jak připravit kapříka,
vajíčková pomazánka rece
Suroviny:
kapr,
česnek,
citron,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
celer,
petržel,
bobkový list,
koření nové koření,
voda,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření na ryby,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (23)