Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tomanovic kapřík

Marinovaný kapr, který je následně dělaný v klasickém trojobalu. Pro některé možná netypickou chuť masu dodá marináda či spíše lázeň, kterou připravíme svařením kořenové zeleniny, nového koření a bobkového listu.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení v lednici a chlazení marinády

95 min (65 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici a chlazení marinády)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie196 kJ /
47 kcal
Bílkoviny2,28 g
Tuky0,46 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy5,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme, osušíme utěrkou a naporcujeme. Krok 2: Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme. Krok 3: Česnek nasekáme nadrobno a utřeme do pasty. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme citronem a necháme je takto uležet v míse v lednici asi 1 hodinu. Krok 4: Pak maso zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet. Krok 5: Na trojobal: Mouku smícháme se sladkou paprikou, drceným kmínem a kořením na ryby. Vejce trošku osolíme a rozšleháme. Do třetí nádoby si připravíme strouhanku. Krok 6: Pak dílky kapra opláchneme, osušíme utěrkou, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme pomalu dorůžova.

TIP: Kapr na talíři - rady, tipy, inspirace

Zveřejněno 7. 6. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Takovýto kapřík byl včera na stole mé dcery-(proto ten název). Mizel rychlostí blesku. Recept dostala přímo od rybáře i s kapříkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tomanovic kapřík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6DD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tomanovic kapřík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6DD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marinovat kapra v lázni z kořenové zeleniny a koření? Vlastně proč ne? Určitě doma vyzkoušíme.

Jana Remkova: ale vůbec mě nenapadá po kom že to podědila:-O:-8:-D:-D:-D:-D nehaž po mě tou bačkorou:-! auuu:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka: no, nejí, Pavla vaří moc dobře, asi to podědila!:-D

u Tomanů si nejí špatně:-8:-D:-D taky bych se nechala pozvat:-p:-p;-):yes::-)

Díky;-), vyřídím "Pejli", že se vám kapřík v této úpravě líbí:-)

;-)ryby mám moc ráda:-*kapřík v mrazáku tak alespoň vím jak ho připravit:yes::yes:+7

varilamyskakasicku: škoda:-D:-))

Kapřík je fajný:yes::yes:

jarka skrobakova: zkus, já jsem si ho dala na Vánoce, ale to byla bašta,chuťově úžasné, jen jsem ho měla nějak málo:-( ale jak ho uvidím, zase ji koupím, to je něco úplně jiného:-K

Tak to si ukládám velebnosti:-! tatik se letos rozkapřil, chodí lovit jak vo zlatou šupinu a takhle jsme si ještě doma nazakapřili . to se mě líbí, o víkend pomaže nahodit:-p:yes:

varilamyskakasicku: no já ho měla vždycky zmraženého a kdysi jsem se ho přejedla a od té doby ho nemůžu. Ale chlazeného jsem neměla tak až na něho natrefím tak ho zkusím. Děkuji Ti Myšičko:-K

jarka skrobakova: Jaruško,já jsem pangase měla chlazeného z Intersparu na Vánoce a jednou od syna z Makra a musím Ti říci, že jsem byla nadšená, to byla ryba, to se nedá popsat, ta psala...ale ten hluboce zamražený je opak,ale někdy ten chlazený vyzkoušej:-K:-K

No Jani, tohle by mi chutnalo moc. Já miluju všechny ryby kromě pangase. Je to zajímavá úprava kapříka:-! Ukládám a vyzkouším až budu mít kapra:-)) + bodík:yes::yes::-K

Tématické fráze:
kapr obalený v mouce s paprikou a drceným kmínem, kapříků pomazánka, jak připravit kapříka, vajíčková pomazánka rece

Suroviny:
kapr, česnek, citron, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, petržel, bobkový list, koření nové koření, voda, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín drcený, koření na ryby, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu