Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 772 kJ / 1 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,59 g |
Tuky | 98,20 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 35,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme malinko vodou.
Krok 2: Měkké maso vyjmeme, vodu necháme odpařit, ve výpeku rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jísku, kterou zalijeme trochou vody, promícháme a provaříme, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, dochutíme octem a popř. solí.
Krok 3: Vložíme maso a na másle dušené houby nebo žampiony a ještě chvíli provaříme. Příloha - vařené brambory.
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské kúsky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mzQ
Moje poznámka
Valašské kúsky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mzQ
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 7 minutami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 1 hodinou
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 1 hodinou
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 2 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 3 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 10 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 13 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 13 hodinami
Tématické fráze:
kusky,
valašské recepty,
proč se srazí smetana,
staré valašské recepty,
valašské vepřové kůsky,
hodně starý recept,
valašské vepřové maso,
valašske kusky-recept,
časopis vlasta diskuze,
valašké kúsky,
stary valassky recept,
proč se srazi zakysana smetana,
vepřové valašské kůsky,
recepty z kopru,
valaske kusky recepty,
valašské podlesníky,
valašský vepřový plátek,
valšské kůsky,
valasske jidla recepty,
recept valašské vepřové maso na smetaně
Suroviny:
maso vepřové,
sádlo,
houby čerstvé,
smetana zakysaná,
máslo,
mouka hladká,
kopr,
ocet,
sůl
Komentáře (29)
Jen taková vychytávka a rada, aby se kysaná smetana nesrážela, má se rozmíchávat v malém množství horkého vývaru, nebo horké vody, až pak do hrnce k omáčce. Někomu se může stát, že jí tam mrskne z lednice amůže se pěkně srazit