Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 056 kJ / 969 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,35 g |
| Tuky | 94,14 g |
| Vláknina | 11,53 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 855 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 21,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku.
Krok 2: Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a necháme cca 30 min v chladu odpočinout.
Krok 3: V této době nakrájíme cibuli a nastrouháme kořenou zeleninu.
Krok 4: Silně rozpálíme na hlubší pánvi sádlo a maso na něm ze všech stran /každou cca 3 min./ opečeme, aby se uzavřelo.
Krok 5: Pekáč na kachnu vylejeme trochou oleje a uděláme ze zeleniny lůžko, do kterého položíme orestované maso.
Krok 6: Do výpeku v pánvičce nalijeme vodu a rozpustíme Masox, kterým podlijeme maso divočáka v pekáčku. Přidáme rozmarýn.
Krok 7: Přikryjeme druhou půlkou pekáčku a dáme do trouby na cca 180°C a pečeme za občasného polévání sosíkem. Je li málo výpeku, přidáme trochu horké vody. Po 1 hod. sundáme horní část a stále podlíváme. Když začíná být maso měkké, přidáme teplotu o 10°C a dopečeme. Po dopečení necháme maso pár minut odpočinout.
Krok 8: Nakrájené podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Zveřejněno 28. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divočák s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7n01
Moje poznámka
Divočák s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7n01
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 15 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 15 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 16 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 2 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 3 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 11 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 12 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 13 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 14 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 15 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 16 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 16 hodinami
Tématické fráze:
divočák recepty,
recepty z divočáka,
žebra z divocaka,
pečená žebra z divočaka,
pečený divočák se zelím,
divočák se zelím,
pečený divočák žebra na zelenině,
žebra z divočáka recepty,
guláš z divočáka,
recepty divočák,
steak z divočáka,
žebra z divočáka recept,
divočák žebra,
plec z divočáka recept,
plec z divočáka,
jídlo z divočáka,
divočák recept,
steak z divočáka recept,
divočák žebra recepty,
jídla z divocaka
Suroviny:
maso,
slanina,
česnek,
sádlo,
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
petrželka kořenová,
rozmarýn,
masox,
ořech muškátový,
kmín drcený,
koření,
koření na vepřové maso,
koření na steak,
koření gyros
Komentáře (23)
Především to není recept (ani Toprecepty nejsou) věcí profesionálů, ale nadšených amatérů, kteří vaří, jak jsou zvyklí z domu, od stolu. Je už jen na vás, jestli si z receptu něco vezmete či nikoliv
Doporučuju maso nezměňovat ,když je recept na divočáka! Má specifickou vuni a chuť a žádné jiné masičko se nedá přirovnat.