Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbovo-smetanová polévka se sýrem a koprem

Když venku začíná být sychravo, tato polévka je přesně to, co potřebujete. Voňavé houby, jemná smetana, rozpuštěný sýr a špetka kopru, všechno dohromady tvoří neodolatelnou krémovou dobrotu, která zahřeje na duši.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby namáčení hub

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby namáčení hub)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie754 kJ /
180 kcal
Bílkoviny8,34 g
Tuky12,82 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy6,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby namočíme do vody a necháme odležet asi 30 minut. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na troše tuku. Přidáme scezené houby (vodu z nich si necháme na vývar), krátce orestujeme, zaprášíme moukou a ještě chvíli společně opékáme. Krok 3: Zalijeme vývarem s houbovou vodou, přihodíme brambory nakrájené na malé kousky, osolíme dle chuti, přidáme muškátový květ a vaříme asi 15 minut. Krok 4: Do smetany přidáme nakrájený tavený sýr a žloutky, vše důkladně rozmícháme. Krok 5: Jakmile jsou brambory měkké, polévku zalijeme připravenou smetanovou směsí, přidáme kopr a ještě krátce povaříme. Krok 6: Po odstavení ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

TIP: Jak správně sušit houby

Zveřejněno 4. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66Gn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66Gn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jo určitě to připomíná kulajdu,ale to u nás máme moc rádi,tak se rychle zblajzne.:-pTa se dnes dělala pro mne ,manžela a starší dceru,mladší dítka nemusí houby,ta měla hráškovou.

No Bibinko, určitě bude zase dobrá :-p ale já jí jen tak nevyzkouším, loňské houby došly a letošní ještě nejsou, ale ukládám a určitě na ní dojde:yes::yes::yes: +

Manžel vaří podobnou kombinaci, ale jako omáčku...normálně hovězí na houbách, a až je maso měkké, zahustí to, přidá smetanu a naseká hromadu kopru...když to dělal poprvé, tak jsem jenom kulila oči a podruhé jsme to už chtěli sami...fakt vynikající kombinace...a jako polívka - to se ani nebavím...určitě výborná:yes::yes:...bodí

Takže, něco, jako kulajda, co? Mńam!!:-p:yes:

Tématické fráze:
bílá houbová polévka, houbová polívka, houbová kyselačka, houbová polévka kulajda, houbová polévka bíla, houbová kyselka, hribova polevka se smetanou, kyselačka z hub, smetanová polévka s houbami, kyselačka polévka, hřibová kulajda, houbová bílá polévka, bílá houbová polívka, bílá polívka, kyselka s koprem, polévka kyselačka, kyselačka s houbami, kyselačka s koprem, kyselka houbová, kyselka z hub

Suroviny:
vývar masový, houby sušené, brambory, žloutek, smetana na vaření, sýr tavený, cibule, květ muškátový, kopr, mouka hladká, pažitka, sůl, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu