Silný vývar z opečených vepřových kostí
Pečeme-li vepřové s kostí, např. koleno, bůček nebo žebra, zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým druhem vývaru, ale určitě ne méně chutný.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 043 kJ / 249 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 9,68 g | 
| Tuky | 1,55 g | 
| Vláknina | 29,36 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 340 mg | 
| Sůl | 0,64 g | 
| Sacharidy | 38,42 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Moje poznámka
					
				
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 54 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřový vývar, 
						
						
							vývar z kostí, 
						
						
							hovězí vývar z kosti, 
						
						
							vývar z vepřových kostí, 
						
						
							silný vývar, 
						
						
							vepřový vývar z kostí, 
						
						
							pečené vepřové kosti, 
						
						
							vepřový vývar s kosti, 
						
						
							dobrý vývar z vepřových kostí, 
						
						
							vyvar z veprove kosti, 
						
						
							polévka z pečených kostí, 
						
						
							rajče do vývaru, 
						
						
							vepřový vývar recept, 
						
						
							silný hovězí vývar, 
						
						
							silný hovězí vývar recept, 
						
						
							kuřecí vývar z kostí, 
						
						
							vývar z vepřových žeber, 
						
						
							recept hovězí vývar z kostí, 
						
						
							vyvar s kosti, 
						
						
							pečené hovězí kosti
						
					
						Suroviny:
						
							kosti vepřové, 
						
						
							kůže vepřová, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							cibule, 
						
						
							rajče, 
						
						
							česnek, 
						
						
							pórek, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							libeček, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							pažitka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda, 
						
						
							zelenina čerstvá, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							ředkvičky, 
						
						
							kapusta
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (29)
Pokud se mi poštěstí koupit cca 4-5kg hovězích kostí, postupuji stejně, ale nakonec vývar zachladím, z vrchu seberu lůj ze kterého si usmažím lojovou jíšku, která je velmi chutná na zahuštění omáček a bramboračky.
Rajče v polévce funguje jako přírodní glutasol.Vytáhne zdůrazní chuť masa či kostí ve vývaru.Dávám do každého vývaru,vždy jej vylepší.
Eli, u Tebe už taky nazrál čas na zakoupení PH
Právě si jdu dělat základ z pečených kostí dle Elizy a bude se pomalit...
Je fajn, že jsi sem Eliz recept vložila, já si tisknu do svého sešitu receptů