Kynuté koláče s drobenkou
Využijte pomoci domácí pekárny a připravte si skvělé kynuté koláče posypané křupavou drobenkou. Naplnit je můžete třemi různými náplněmi dle vlastní chuti. Dáte přednost švestkové, makové, nebo tvarohové?
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 924 kJ / 8 825 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,00 g |
Tuky | 474,19 g |
Vláknina | 102,16 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 778 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 860,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme mléko, povolené máslo a sádlo, žloutky, špetku soli a citronovou šťávu, nasypeme mouku a cukr a navrch rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto - necháme vymíchat a vykynout. Kdo nemá domácí pekárnu, zadělá těsto běžným způsobem.
Krok 2: Poté těsto rozdělíme na 30 dílů. Z každého vytvarujeme placičku a pokládáme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Pak placičky potřeme rozpuštěným máslem, dáme libovolnou nádivku (mák, povidla, tvaroh) a posypeme drobenkou.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C dozlatova.
Krok 4: Náplň tvarohová: Tvaroh, vejce, Solamyl a cukr smícháme dohromady.
Krok 5: Náplň maková: Mák svaříme v troše mléka doměkka. Mléko přiléváme opatrně - přiléváme podle hustoty. Vmícháme povidla, cukr a skořici.
Krok 6: Drobenka: Mouku, na kousky nakrájené máslo a cukr promneme a rozdrobíme.
Zveřejněno 18. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté koláče s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5R1
Moje poznámka
Kynuté koláče s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5R1
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 1 hodinou
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 2 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 6 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 8 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 23 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
kynute kolace,
kynutý koláč s drobenkou,
kynute kolace s drobenkou,
kynuté koláče z domácí pekárny,
kynutý tvarohový koláč s drobenkou,
domácí koláče,
domácí koláče kynuté recept,
domácí kynuté koláče,
kynuté koláče z pekárny,
kynuté koláčky s drobenkou,
kynutý koláč z domácí pekárny,
kynutá buchta s drobenkou,
koláče s drobenkou,
kolacky s drobenkou,
kynutý koláč z pekárny,
kynutý makový koláč s drobenkou,
koláče,
kynuté koláče s tvarohem a drobenkou,
domácí koláče s drobenkou,
kynute domácí tvarohové koláče
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
máslo,
sádlo,
šťáva citronová,
sůl,
žloutek,
mléko,
máslo,
povidla švestková,
tvaroh,
vejce,
solamyl,
cukr moučkový,
mák mletý,
mléko,
cukr,
povidla švestková,
skořice,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (40)
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9i když - abych to trochu zamotala, někdo dává tuk až po prvním vykynutí...pak "zahňahňá" povolený tuk a nechá vykynout znovu...
a pak je solo kategorie kynutého, které ale nenecháváme kynout předem, zpracovává se hned a kyne až v troubě...to ale není tento případ
Dávám bodík a přidávám fotku, jestli nevadí
Část jsem dělala s makovou náplní a zbytek jen tak na plechu jako buchtu s mákem a švestkama. Zkoušela jsem plno receptů, ale tenhle je bezkonkurenční! Těsto je nadýchané, dobře se s ním dělá a mastit máslem se vůbec nemusí. Doma to voní nádherně. Jen nevím, jestli vůbec něco zůstane pro návštěvy, protože odolávám velmi těžko