Sekaná
Stačí promíchat mleté maso a několik dalších surovin, ze směsi vytvarovat šišku, položit ji na pekáč a upéct. Jednoduše připravenou sekanou, ochucenou česnekem a majoránkou, podáváme nejčastěji s bramborovou kaší.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 653 kJ / 1 590 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,82 g |
| Tuky | 105,28 g |
| Vláknina | 6,54 g |
| Cholesterol | 758 mg |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 2,72 g |
| Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, majoránku, hořčici, vejce a prolisovaný česnek.
Krok 2: Pořádně promícháme. Podle potřeby do masa přimícháme strouhanku.
Krok 3: Maso pak umístíme na olejem vymazaný pekáček a rukama namočenýma ve vodě vytvarujeme do tvaru šišky.
Krok 4: Podlijeme mírně vodou a dáme péct. Podáváme buď s rajskou omáčkou a knedlíkem nebo s bramborovou kaší.
Zveřejněno 21. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68m9
Moje poznámka
Sekaná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68m9
Nejnovější recepty
Husičkový vývar
Přidáno před 47 minutami
Jablečné krémové řezy
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový guláš s paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí medailonky s pikantní směsí
Přidáno před 3 hodinami
Krém ze strouhané zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Pórková krémová polévka bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety s mletým masem
knsvabova před 12 minutami
Karlovarský knedlík
Zbynek Hladik před 48 minutami
Svatomartinská husa
Zbynek Hladik před 48 minutami
Kuře kung-pao
mysalin před 58 minutami
Kakaový krémový řez s mascarpone
RenataMaresova před 59 minutami
Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou
Sahula před 1 hodinou
Špaldovo-celozrnný knedlík
Sassa před 1 hodinou
Řecké kuře
Trol60 před 1 hodinou
Tématické fráze:
sekana,
sekaná recept,
recept na sekanou,
sekaná z mletého masa,
domaci sekana aby se nerozpadla co pridat,
recept sekana,
jak dlouho péct sekanou,
sekaná recepty,
jak dlouho se peče sekaná,
recepty sekaná,
jak péct sekanou,
jak upéct sekanou,
jak se dělá sekaná,
jak se dlouho peče sekaná,
jak se peče sekaná,
top recepty sekana,
jak udelat sekanou,
recepty na sekanou,
mletá sekaná,
domácí sekaná
Suroviny:
maso mleté,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
paprika sušená sladká,
vejce,
strouhanka,
hořčice,
česnek,
olej
Komentáře (119)
ruky, aby se vyhnaly vzduchové bubliny. Šiška se tvaruje v rukou, nebo na prkénku, určitě ne na olejovaném pekáčku. Neumím si představit, že bych honila kousky mletého masa po pekáčku. Ale recept velmi dobrý, jen mi tam chybí cibule, nebo jarní cibulka. 😀
,
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
+ dvám malou cibulku, namočený rohlík v mléce, když není tak strouhanku. Je to vlastně skoro stejný recept a je skvělá. Hledala jsem něco nového a zase jsem zůstala u klasiky
Vyzkousim
U sekané se musí přesně dodržet suroviny, jinak se nepovede. Tato není ani přesolená. Je akorát.
Lucie:
Dávám cibuli (smaženou i syrovou 2:1) a máčenou housku...
Nevím co jste zvojtila
No, leda jste sekanou po upečení nenechala pár minut v klidu, že aby si vydechla a hned jste ji začala pižlat
Je výborná.Děkuji za tenhle recept!
Sice jsem nevěděla kolik čeho, ale povedlo se i tak. Dala jsem navíc strouhaný Eidam a LAHODA.
Přítel se vždy bojí když dělám nový recept a jako snědlo se to teď :D takže můžu vymýšlet co zítra k obědu :D
Sekaná je delikatesní, NIKDY NIKDY NIKDY jsem nejedla lepší.
Uděluji 38. bodík a ukládám do oblíbených
právě že někde jsem četla 2 polévkové na půl kila masa, a to se mi zdálo móc
Možná bude mít někdo jiný názor, ale pokud trošíčku neochutnáš, tak to nepoznáš. Přeji úspěch
Kuchařinky, prosím o radu, dnes budu dělat roládu z mletého masa a moc mi záleží na tom, aby se povedla. Neumím osolit mleté
Zpočátku se mi také několikrát stalo, že se sekaná při pečení rozpadla a tak jsem ji jednou vyzkoušela na pár minut ze začátku pečení zabalit do voskového papíru, který pak jsem pak odstřihla a pomohlo to. Dovoluji si přidat fotečky pro případ, že by sem zabloudil nejaký začátečník.
jí dělám sekanou se zabaleným vařeným vajíčkem, párkem a okurkou(zavařenou).
Je to super za studena na chleba a výborně to chutná.
Na řezu to hraje barvana a je to radost jíst.
Na hřbet sekané při pečení dávám ještě silnější plátky slaniny. Nechte si chutnat.