Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 149 kJ / 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,39 g |
| Tuky | 20,20 g |
| Vláknina | 6,47 g |
| Cholesterol | 155 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 11,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: V papiňáku rozpustíme sádlo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na hrubší kostičky, přidáme kostky předního hovězího masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo.
Krok 2: Jakmile začne pouštět vlastní šťávu, přidáme kolečka klobásy a nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vše zasypeme kmínem, paprikou, vmícháme propláchnuté zelí bez nálevu a podlijeme cca 1dcl vody.
Krok 3: Osolíme a osladíme dle chuti, papiňák zavřeme a dáme na střední plamen. Jakmile se pojistka uzavře a začne prudce syčet, zmírníme na minimum a necháme 20 minut dusit.
Krok 4: Poté odstavíme z ohně, 10minut necháme ještě zavřené "dojít" a poté podáváme s vařenými či šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 26. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JEzo
Moje poznámka
Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JEzo
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 7 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 9 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 3 minutami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 1 hodinou
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 2 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 2 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 3 hodinami
Krémová česnečka
magdalenka před 3 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 3 hodinami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
vařené hovězí maso v papiňáku,
jak dlouho dusit hovězí maso,
jak dlouho dusit zelí,
jak dlouho dusit zelí,
vařit zmrzlé maso,
zmrzlé zelí,
jak vařit hovězí přední,
hovězí v papinaku,
hovězí přední v papinaku,
hovězí se zelím,
hovězí maso se zelim,
jak dlouho dusit kysané zelí,
zelí v papináku,
můžu vařit zmrzlé maso,
hovězí maso a zelí,
zmrzlé maso,
jak dusit hovězí,
hovězí na zelím,
hovězí maso na zelí,
hovězi na zeli recept
Suroviny:
maso hovězí,
klobása ostravská,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
paprika sušená uzená,
česnek,
kmín drcený,
sůl,
cukr krystal
Komentáře (7)