Suroviny
Porce: 2 veky,nebo 16ks housek(rohlíků)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 179 kJ / 2 433 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,23 g |
| Tuky | 58,29 g |
| Vláknina | 22,55 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 6,56 g |
| Sůl | 16,34 g |
| Sacharidy | 381,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané, uzavřeme, zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.
Krok 2: Po ukončení programu pekárnu vypneme,těsto přendáme na vál,nebo pracovní podložku-podmoučovat není třeba.
Krok 3: Těsto ještě rukama trochu propracujeme a vytvarujeme tvar,jaký chceme mít.Já jsem utvořila 2 veky
Krok 4: .Přendáme na plech vyložený pečícím papírem,nebo silikonovou podložkou a necháme pod utěrkou ještě 15 minut kynout.
Krok 5: Mezitím si zapneme na plný výkon troubu na rozehřátí.
Krok 6: Po 15 minutách pečivo pomažeme rozšlehaným bílkem s trochou soli a dáme do trouby na 3/4výkon na 18 minut upéct. Já peču 9 minut, pak plech vytáhnu dám z druhé strany a dalších 9 minut peču.Pokud si nebudete jisti,je-li opravdu upečeno-vyzkoušíte zapíchnutím špejle do pečiva.
Zveřejněno 28. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírovo-semínkové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwN5
Moje poznámka
Kefírovo-semínkové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwN5
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 2 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 5 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 56 minutami
Mrkvový perník s povidly
PetraLA před 57 minutami
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
Zbynek Hladik před 1 hodinou
Kanadské kuře
Alex29 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
PetMet1980 před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
Jitunada před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 2 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 3 hodinami
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 3 hodinami
Tématické fráze:
housky z kefíru,
semínkové housky,
domaci seminkove rohlíky,
veka recept,
semínkové hrudky,
recept na domaci seminkove housky,
kefírové housky,
pečení večky,
semínkové pečivo,
seminkova houska recept,
housky kefír,
recepty veky,
proteinové housky skefírem,
kefírovo semínkový chleb,
rohlíky semínkové,
opečená veka nebo houska,
domaci seminkove pecivo bez,
seminkove suchary,
recept na veky a housky,
semínková mouka a kynutí
Suroviny:
kefír,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka chlebová,
semínka lněná,
semínka sezamová,
mák,
mouka hladká,
kvasnice,
vejce
Komentáře (16)
Už jsi po Jikotce další,co píše,že jsi musela trošku tekutiny přidat
Já jen pro informaci přidám ještě jednu fotku ze včerejšího pečení,kde je vidět i mouka.Je jich víc druhů a já používám tady tuto
Sama jsem byla mile překvapená tou hezkou strukturou po rozkrojení
Jiřinko-moc Ti děkuji za odzkoušení a velice krásnou fotku
Ano,dělám to teď z toho domácího kefíru
Ivulinko-zastav se ale honem,měla jsem ještě polovinu ze včerejší pomazánky a už mizí z talíře