Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 974 kJ / 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,16 g |
Tuky | 11,61 g |
Vláknina | 4,66 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 13,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Směs z čočky velkozrnné, čočky červené a bílé fazole nasypeme na sítko a propláchneme vodou, vsypeme do hrnce.
Krok 2: Přidáme 2,5 l vody a necháme stát cca 3 hodiny. Pak vše dáme vařit a k luštěninám.
Krok 3: Pak přidáme půlku kapustu na kousky pokrájenou, /může být i brokolice na růžičky/ a vše povaříme ještě do měkka.
Krok 4: Pak přidáme 2 stroužky česneku, pepř a bylinky. Polévku solíme raději až ke konci.
Krok 5: Do polévky můžeme pak zamíchat i malinké nočky z vajec a mouky.
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA3K
Moje poznámka
Polévka naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA3K
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
frankfurtská polévka našich babiček,
polevky nasich babicek,
polévky od babičky,
recepty nasich babicek,
polevka z červené čočky podle polreicha,
vaření recepty našich babiček,
polévka našich babiček,
chlebová polévka našich babiček,
recepty od našich babiček,
bylinky a recepty našich babiček,
recepty naší babičky,
polévka dle našich babiček,
brokolicova polévka od babičky,
polévky recepty,
polevky podle nasi babičky,
recepty od naší babičky,
gulášová polévka od babičky,
čočka recept babička,
recepty našich babiček-polevky,
fazolová polévka naší babičky
Suroviny:
čočka červená,
čočka,
fazole bílé,
kapusta,
vejce,
mouka hrubá,
sůl,
pepř,
bylinky,
česnek
Komentáře (16)
Eliza: mas pravdu, ja ji nejim právě proto, že jednak jsem ji mela jako mala porad a pak taky a nee, i jak pises, ale manžel si ji přál, byla pro nej
Problém je třeba v tom, že každý rád jinak měkké luštěniny, my neradi fakt rozvařený na kaši, takže asi tak, každý si musí najít svou dobu a čas. Ale červená čočka má fakt nejkratší dobu
Ber to prosím, jako doplněk, ne negativní kritiku