Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 075 kJ / 3 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,64 g |
| Tuky | 315,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 774 mg |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 12,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této marinádě pěkně obalíme. Rozprostřeme je na plech a pečeme při 180°C v troubě asi 40 minut.
Krok 2: Mezitím si maso z roštěnce očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři pěkné plátky, zlehka naklepeme, na krajích několikráte nařízneme, pak jej potřeme hrubozrnou hořčicí a zprudka roštěnky opečeme na rozpáleném oleji, na hluboké pánvi asi na 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, přidáme nakládaný zelený pepř i část nálevu, čtyřbarevný pepř, trochu vývaru a lehce provaříme. Do hotové omáčky vložíme maso zpět, dochutíme solí a můžeme servírovat.
Zveřejněno 19. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o66X
Moje poznámka
Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o66X
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 9 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 46 minutami
Kávové úlky
MichaelaSr před 52 minutami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 52 minutami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 hodinou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 2 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 2 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 2 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na pepři,
roštěná na zeleném pepři,
hovězí s pepřovou omáčkou,
pepřová omáčka na maso,
maso s pepřovou omáčkou,
hovezi rostenky na pepri,
roštenka,
roštěnka s bramborem,
roštena s bramborama,
rostenka na zelenem pepri,
roštěna na pepřové omačce,
roštěnky s bramborem,
omačky roštenka,
hovězí roštěnec na pepři,
roštěnky na zeleném pepři,
recept na pepřovou omáčku,
roštěná na zeleném pepři,
roštěnky s pečenými bramborami,
hovezi rostena na zelenem pepri,
vepřové napepři
Suroviny:
roštěnec nízký,
sůl,
pepř celý,
pepř zelený,
hořčice,
máslo,
olej,
mouka hladká,
smetana,
okurky sterilované,
vývar,
brambory,
koření na americké brambory
Komentáře (19)
Hovězí maso mám taky moc ráda