Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 736 kJ / 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,36 g |
Tuky | 1,97 g |
Vláknina | 6,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 61,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve naložíme maso, můžeme den předem, ale nemusíme. Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme olejem, promícháme a necháme marinovat.
Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Na jemno nasekáme šalotku, kterou zpěníme lehce na oleji, přidáme na měsíčky nakrájené švestky a cukr, necháme rozpustit a zalijeme vývarem a vínem. Necháme asi 15 minut vařit, až se většina tekutiny odpaří a vznikne sirupovitá omáčka. Dochutíme, solí, popř. cukrem. Já ještě přidala zvlášť podušené houby, ale dávat se nemusí.
Krok 3: Na rozpálenou pánev vložíme steaky, osolíme z jedné strany a po obrácení z druhé, a propečeme je tak, jak jsme zvyklí. Já mám ráda tak akorát, medium, takže stačí 3 minuty z každé strany. Poté maso necháme odpočinout 5 minut zabalené v alobalu.
Podáváme se švestkovou omáčkou.
Podáváme se švestkovou omáčkou.
Zveřejněno 1. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení steak se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N51p
Moje poznámka
Jelení steak se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N51p
Nejnovější recepty
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
limosek před 43 minutami
Výpečky z vepřového kolene
Pedros před 50 minutami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Fiki1 před 55 minutami
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 2 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 11 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 12 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 12 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 14 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 14 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 15 hodinami
Tématické fráze:
švestková omáčka kluci v akci,
jelení kýta steak,
jelen sika recepty,
zvěřina se švestkovou omáčkou,
jelení guláš kluci v akci,
steak z jeleni kyty,
jelen sika kýta recept,
steaky z jelení kýty,
hovězí se švestkovou omáčkou,
kluci v akci švestková omáčka,
jelen sika kýta recepty,
jelení svíčková steak,
jelen sika recept,
jeleni se svestkovou omackou,
švestková omáčka,kluci v akci,
srnčí se švestkovou omáčkou,
recepty jelen sika,
kluci v akci zvěřina,
švestkova omáčka se zverinou,
povidlová omáčka k panence
Suroviny:
kýta jelení,
tymián,
rozmarýn,
jalovec,
balsamico,
olej,
sůl,
švestky,
cibule šalotka,
houby,
víno červené,
vývar,
cukr třtinový,
sůl
Komentáře (36)
Ta cuketa je použitá jako příloha, nebo má nějakou funkci v receptu?