Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 062 kJ / 2 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 207,96 g |
Tuky | 191,54 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 9,80 g |
Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu.
Krok 2: Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin.
Krok 3: V hrnci si orestujeme na kostičky nakrájený uzený špek a po vypečení tuku přidáme nahrubo nakrájené cibule a opečeme do hněda.
Krok 4: Naložené maso zprudka orestujeme v hrnci s cibulí tak, aby se zatáhlo.
Krok 5: Po zatažení masa přidáme na hrubší kusy nakrájené mrkev.
Krok 6: Podlijeme vývarem z kostí, do ¾ masa a dusíme pod pokličkou na velmi mírném plamenu, tak dlouho dokud není maso hotové – cca 60 -90 minut.
Krok 7: Když je maso krásně měkké tak jej společně s mrkví vybereme a zbytek šťávy propasírujeme.
Krok 8: Vzniklou chutnou šťávu naředíme, nebo zahustíme dle potřeby, jak nám to vyhovuje podle zvolené přílohy. K případnému zahuštění šťávy použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 10 minut za občasného míchání. Omáčku ještě zjemníme oříškem másla a obohatíme na kolečka nakrájenou uvařenou mrkví. Vhodnou přílohou je rýže nebo vařené brambory.
Zveřejněno 2. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní jelení ragů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zVl
Moje poznámka
Podzimní jelení ragů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zVl
Nejnovější recepty
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 12 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno 6. 10. 2025 20:48:13
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno 6. 10. 2025 16:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 3 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 4 hodinami
Koláč s hruškami
Jessie před 5 hodinami
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 6 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 6 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 7 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 8 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 8 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Mormon před 9 hodinami
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 10 hodinami
Tématické fráze:
jelení maso recepty,
jak naložit jelení maso,
recepty jelení maso,
jelenní ragů,
jelení ragú na víně,
recept na jelení maso,
marináda na jelení maso,
jelení maso recept,
jelení maso,
recepty na jelení maso,
recepty ragů,
naložení jeleního masa,
ragů z divočiny,
jeleníragů,
ragů z jeleního masa,
jelení kousky,
daněla recepty,
daněla recept,
jelení ragů na zelenině,
ragů recepty jelení maso
Suroviny:
plec jelení,
cibule,
mrkev,
špek uzený,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
jalovec,
bobkový list,
pepř černý,
sůl hrubá,
olej
Komentáře (23)