Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rošťáci z vepřového masa

Smažení rošťáci bývali dříve obrovský hit. Zavzpomínejme na ně i dnes. Základem je skvěle ochucená marináda a kvalitní vepřové maso. Maso jen naklepete, naložíte ho do marinády a na pár dní uložíte do lednice. Pak už stačí jen minutková úprava na pánvi, a rošťáci jsou hotoví.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maarkr maarkr

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby uležení

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby uležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 483 kJ /
355 kcal
Bílkoviny20,12 g
Tuky17,63 g
Vláknina3,99 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 4,50 g
Sůl11,50 g
Sacharidy28,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme, umyjeme a prolisujeme. Krok 2: V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcesterové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky prolisovaného česneku. Krok 3: Vznikne tak marináda, ve které namočíme plátky masa a uložíme je do uzavíratelné krabičky. Zbylou marinádou maso ještě přelijeme, krabičku zavřeme a uložíme do lednice na 3–4 dny. Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm usmažíme dozlatova (zhruba 5 minut z každé strany). Délka smažení závisí na velikosti plátků. Krok 5: Podáváme třeba s hranolky nebo kroketami.

TIP: Máte chuť na domácí hranolky? Poradíme, jak je připravit.

Zveřejněno 7. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rošťáci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5pp

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rošťáci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5pp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dnes jdu nakládat , a pozítří bude oběd. doufám ,že to bude dostatečně proležené. dám vědět

U nás se po nich jen zaprášilo:-p:yes:

Marti - dělám protože je máme rádi:-D:yes: navíc je po naložení úprava rychlá:-p jenom nedávám česnek - nemůžu jej;-(

maarkr: Marti, tak to se omlouvám:-8 ale já jsem ho uviděla na tom druhém webu dřív než tady a nepodívala jsem se na autora:-8
promííííň:-8:-8:-8;-)

Martino, vítám tě v Topkové rodině jako nového jejího člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-)
Za rošťáky ti dávám 3.bod:yes:

rebeka:
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj:-)
M.

. . . ale vždyť je to její recept, Rebi :-)
Pěkné, Martino :yes:+

Tématické fráze:
vepřové řízky roštáci, rostaci nalozene maso, roštaci recept, rošťáci, recept na rošťáky, naložené maso rošťáci, naložené vepřové maso, recept rošťáci, naložené vepřové maso recepty, nakladane veprove maso, maso na roštáky, nakládaní rošťáci, řízek rošťák, kotlety rošťáci, maso rošťák, roštaky, rošťáky z vepřového masa, vepřový řízek rošťák, recepty roštaci, vepřové roštaky

Suroviny:
kotleta vepřová, česnek, omáčka sojová, vejce, pepř mletý, solamyl, sůl, omáčka worcesterová, hořčice, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu