Suroviny
Porce: cca 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 979 kJ / 1 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,87 g |
| Tuky | 46,43 g |
| Vláknina | 20,57 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 447 mg |
| Sůl | 1,16 g |
| Sacharidy | 127,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).
Krok 2: Náplň: Uvařený a za občasného míchání vychladlý pudink smícháme s pistáciovými termixy a se želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Polovinu náplně vlijeme na těsto v srnčím hřbetu, poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme zbytkem nápně (s náplní pracujeme okamžitě a rychle). Tuto náplň pak přiklopíme zbytkem těsta, který nám přikryje vrch srnčího hřbetu. Dáme vychladit (nejméně na tři hodiny) do lednice. Po vychladnutí tunel z formy vyklopíme na tác a ozdobíme krémem.
Krok 3: Krém: Smícháme smetanu s ochuceným mlékem, začneme šlehat šlehačem a postupně vsypeme ztužovač šlehačky a kokosový pudinkový prášek za studena. Vyšleháme krém a tím tunel ozdobíme zdobítkem. Nakonec posypeme celý tunel hrubě nastrouhanou pistáciovou čokoládou.
Zveřejněno 16. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciový tunel s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rM4W
Moje poznámka
Pistáciový tunel s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rM4W
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 43 minutami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veka domácí na chlebíčky
lena1403 před 8 minutami
Brambory na cibulce se zelím
lukadu před 26 minutami
Langoše z Maďarska
nomia před 39 minutami
Buchta Rafaelo
Thebes před 48 minutami
Domácí vánočka
JanaPav před 1 hodinou
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 1 hodinou
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 13 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 13 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 14 hodinami
Tématické fráze:
pistaciové řezy,
buchta panda,
pistaciovy dezert,
pistaciovy řez,
řezy s pistáciovým krémem,
pistaciovy ztuzovac,
pistáciový moučník,
pistáciový pudink,
dezerty s mandarinkami,
tvarohová buchta na plech,
napln z termixu,
kakaovo tvarohové řezy panda,
pistaciove dezerty,
pistáciový puding,
pistáciový pudinkový prášek,
řezy z pistáciového termixu,
pistáciová náplň,
pistáciové mléko muller,
srnci hrbet s mandarinkami,
pařížské napne
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
voda,
pudink pistáciový,
termix,
ztužovač želatinový,
kompot mandarinkový,
smetana ke šlehání,
müllermilch pistáciovo-kokosový,
pudink kokosový,
ztužovač šlehačky,
čokoláda pistáciová
Komentáře (24)
Jen já oproti Tobě zase pistácie jo, ale pudink nebo zmrzku ne
S nějakým časopisem už mi také přišel pistác.pudink, ale já čekám trpělivě, až Oetker začne konečně vyrábět citronový
Moc pěkné