Suroviny
Porce: cca 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 979 kJ / 1 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,87 g |
Tuky | 46,43 g |
Vláknina | 20,57 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 447 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 127,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).
Krok 2: Náplň: Uvařený a za občasného míchání vychladlý pudink smícháme s pistáciovými termixy a se želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Polovinu náplně vlijeme na těsto v srnčím hřbetu, poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme zbytkem nápně (s náplní pracujeme okamžitě a rychle). Tuto náplň pak přiklopíme zbytkem těsta, který nám přikryje vrch srnčího hřbetu. Dáme vychladit (nejméně na tři hodiny) do lednice. Po vychladnutí tunel z formy vyklopíme na tác a ozdobíme krémem.
Krok 3: Krém: Smícháme smetanu s ochuceným mlékem, začneme šlehat šlehačem a postupně vsypeme ztužovač šlehačky a kokosový pudinkový prášek za studena. Vyšleháme krém a tím tunel ozdobíme zdobítkem. Nakonec posypeme celý tunel hrubě nastrouhanou pistáciovou čokoládou.
Zveřejněno 16. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciový tunel s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rM4W
Moje poznámka
Pistáciový tunel s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rM4W
Nejnovější recepty
Tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Přidáno před 12 minutami
Směs fazolí a cizrny s kořenovou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Květákové listy s flíčky a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá omáčka se žampiony a špenátem s těstovinami Maccheroni al Ferretto
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 4 hodinami
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z kynutých buchet
Beruna před 2 hodinami
Zdravá grepová buchta
Rozzitta10 před 3 hodinami
Vepřové nudličky s pak choi
margotka53 před 3 hodinami
Mrkvová polévka s celestýnskými nudlemi
Lucie1001 před 4 hodinami
Mrkvový salát s jablky
Yvajs před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Fitulka před 7 hodinami
Valašská kyselice
Fitulka před 7 hodinami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 8 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 8 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 16 hodinami
Tématické fráze:
pistaciové řezy,
buchta panda,
pistaciovy dezert,
pistaciovy řez,
řezy s pistáciovým krémem,
pistaciovy ztuzovac,
pistáciový moučník,
pistáciový pudink,
dezerty s mandarinkami,
tvarohová buchta na plech,
napln z termixu,
kakaovo tvarohové řezy panda,
pistaciove dezerty,
pistáciový puding,
pistáciový pudinkový prášek,
řezy z pistáciového termixu,
pistáciová náplň,
pistáciové mléko muller,
srnci hrbet s mandarinkami,
pařížské napne
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
voda,
pudink pistáciový,
termix,
ztužovač želatinový,
kompot mandarinkový,
smetana ke šlehání,
müllermilch pistáciovo-kokosový,
pudink kokosový,
ztužovač šlehačky,
čokoláda pistáciová
Komentáře (20)
Jen já oproti Tobě zase pistácie jo, ale pudink nebo zmrzku ne
S nějakým časopisem už mi také přišel pistác.pudink, ale já čekám trpělivě, až Oetker začne konečně vyrábět citronový
Moc pěkné