Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu jsme kromě zeleniny přidali také červené víno a bylinky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 590 kJ / 1 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,48 g |
Tuky | 26,80 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 496 mg |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 36,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlk
Moje poznámka
Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlk
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová líčka,
vepřová líčka recept,
vepřová líčka na víně,
veprove licka,
recept na vepřová líčka,
vepřová líčka na červeném víně,
vepřová líčka recepty,
recepty vepřová líčka,
vepřové líčka na víně,
veprove lička recept,
recepty na vepřová líčka,
jak uvařit vepřová líčka,
co jsou vepřová líčka,
recept vepřová líčka,
recept vepřová líčka na víně,
recept na vepřove lička,
recepty vepřové lička,
líčka vepřová,
vepřové líčka - recept,
vepřové líčka recepty
Suroviny:
líčka vepřová,
sůl,
pepř bílý mletý,
olej,
máslo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
protlak rajčatový,
tymián,
rozmarýn čerstvý,
jalovec,
víno červené suché,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (53)
www.miric.cz
Nikdy jsem líčka nejedla a bohužel nepotkala ani v obchodě
Recept hodnotím velmi kladně. Jako přílohu doporučuji kynutý houskový knedlík.
Ono teď nějak nebyla ta správná doba na přidávání rcp., ale určitě se to zlepší a zajdu častěji
"Líčka: Vepřová jsou rosolovitá, poměrně tučná. Uzená či nasolená se používají do hustých polévek, vařená jako samostatný pokrm. Hovězí líčka s vysokým podílem vaziva vylepší polévky, tlačenky i paštiky."
Obrázek a popis vepřových je tady: http://www.srecepty.cz/slovnicek/kategorie/veprove...
Oskeruska: líčka jsou "líce" od hovězího, patří k nejchutnějšímu masu. (Teď hledím, že jsem k vepřovým lícím napsala o hovězích....já líčka znám jen z hovězího, bude to ale určitě stejný sval
Miru,vidíš o co přicházíš.