Boerewors - Búrský buřt
Boerewors, známý také jako búrský buřt, je tradiční jihoafrický klobásový výrobek, který je oblíbený mezi milovníky grilování po celém světě. Tato klobásová specialita je vyrobena z mletého masa, ochuceného kořením a octem. Boerewors se tradičně griluje na otevřeném ohni.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 102 kJ / 6 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 565,63 g |
| Tuky | 461,85 g |
| Vláknina | 3,33 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 17,40 g |
| Sůl | 42,75 g |
| Sacharidy | 12,92 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boerewors - Búrský buřt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMKr
Moje poznámka
Boerewors - Búrský buřt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMKr
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 15 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 17 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 18 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 19 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 7 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 8 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 10 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 10 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 10 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 12 hodinami
Tématické fráze:
rozdíl mezi špekem a slaninou,
rozdíl mezi slaninou a špekem,
syrový špek,
rozdíl špek slanina,
špek - slanina rozdíl,
nakladany spek,
neškvařené sádlo,
rozdil mezi slaninou a buckem,
špek-slanina- rozdíl,
jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou,
jaky je rozdil mezi slaninou a špekem,
buřty se zelím,
suchý buřt,
rozdil mezi buckem a slaninou,
buřty na grilu recepty,
co uvarit z burtu,
top recepty-búrský buřt,
spek slanina rozdil,
buřty střívko,
recept na burty v octě
Suroviny:
hovězí zadní,
bůček bez kosti,
špek,
koriandr,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
ocet,
Komentáře (23)
1/ Hlavni ingredience: Worcesterova omacka, drceny/mlety hrebicek + drcena/mleta seminka koriandru.
Zvyknout si na chut hrebicku v burtiku je zcela induvidualni. Ja s tim problem nemam a beru tuto chut jako lokalni folklor. Je to stejne jako suche burty v severnich castech Nizozemska.
2/ Ocet se da nahradit citronovou stavou /nektere recepty uvadeji balsamicovy ocet/.
Experimentatori pridavaji cesnek nebo syr. - to jen na okraj.
Odkaz pro info přiložen.
http://www.makro.cz/public/278980
Za recept ti dávám 4.bod
Jinak tě tu jménem mužské menšiny taky vítám.
už se těším na další skvosty z tvé kuchařky
ať se ti tu líbí
Asi máš pravdu, jenže já nemůžu najít kliknu, kde je mám smazat.
jinak tě tu vítám a těším se na tvé recepty
chlapů tu moc není, tak jsme my, ženské, rády za každý mužný
Ano, všechny tři. Protože jsem se zaregistroval asi před cca 30minutami a nikdy předtím mě nenapadlo vyfotit to, co právě vařím, griluji, dusím, peču nebo udím, sáhnul jsem k vygůglování fot. Jakmile se oteplí, roztopím gril a pověsím vlastní fota.
foto odtud