Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 724 kJ / 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,24 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby si předem namočíme do vlažné vody.
Krok 2: Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce.
Krok 3: V pekáčku na plotně si rozpálíme olej a osmahneme na něm vymačkané houby, pak přidáme maso a zprudka ho z obou stran opečeme.
Krok 4: Podlijeme vodou z hub a červeným vínem, přidáme snítky tymiánu.
Krok 5: Přiklopíme, dusíme, podléváme vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme česnek a trochu majoránky.
Krok 6: Do změknutí masa to trvá min. 2 hodiny. Můžeme také péct přiklopené v troubě.
Krok 7: Pro nedočkavce lze celý pokrm připravit i v papiňáku.
Zveřejněno 18. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoké srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRxN
Moje poznámka
Divoké srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRxN
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 5 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 7 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 7 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 7 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 8 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 8 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
kančí srdce,
kančí srdce recept,
kančí srdce recepty,
srdce recept,
recept kančí srdce,
srdce zverina recept,
srdce z divočáka,
recept na kančí srdce,
recept na dančí srce,
pokrmy ze srdce,
recepty ze srdce,
dančí srdce recept,
danci srdce,
srdce kanec recepty,
srdce z divočáka-recept,
srdce divočina recept,
srdce z divočáka recepty,
srdce z divočáka..,
srdce recepty,
vepřové srdce s červeným vínem
Suroviny:
srdce vepřové,
houby lesní,
jalovec,
kmín drcený,
tymián čerstvý,
majoránka,
česnek,
víno červené,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (18)
Anďa řádí..a hezky