Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině
Candát patří mezi ryby s velmi jemným masem, které má příjemnou chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na jeho přípravu na grilu. Jednotlivé kousky candáta stačí obalit ve slanině, opéct a podávat se zeleninou v bylinkovém oleji.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 418 kJ / 2 968 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 196,30 g |
| Tuky | 82,40 g |
| Vláknina | 201,60 g |
| Cholesterol | 356 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,74 g |
| Sacharidy | 309,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet bez kůže a kostí nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme v plátcích slaniny. Okořeníme pepřem a pokud je málo slaná slanina tak i solí. Opečeme nebo grilujeme tak, aby bylo maso šťavnaté, ne vysušené.
Krok 2: Čerstvé bylinky nasekáme a vmícháme do olivového oleje v poměru 3 díly oleje a jeden díl sekaných bylinek.
Krok 3: Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky a marinujeme v bylinkovém oleji. Potom jí okořeníme a opékáme po jednotlivých kusech. Podáváme jako přílohu.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nx4
Moje poznámka
Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nx4
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 14 minutami
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 37 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 3 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 4 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 5 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 5 hodinami
Tématické fráze:
ryby na grilu,
candát filet recept,
sumec na grilu,
švestkové víno recept,
filet z candata,
recept na filet z candáta,
candát filet,
filet z candáta recept,
candát filet recepty,
filet candát recepty,
uzene ryby,
filet z candáta recepty,
recepty ryby candát,
čerstvý filet candát cena,
recepty s candátem,
uzení ryb,
candát se slaninou,
grilování candáta,
uzený sumec,
recept candát filet
Suroviny:
candát,
slanina anglická,
sůl,
pepř mletý,
paprika čerstvá červená,
lilek,
cuketa,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
česnek
Komentáře (5)