Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 181 kJ /
999 kcal
Bílkoviny10,92 g
Tuky94,25 g
Vláknina3,78 g
Cholesterol 159 mg
Sodík 1,66 g
Sůl3,00 g
Sacharidy24,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan (nemusíme je vyhazovat - po třech hodinách probublávání s kořenovou zeleninou je z nich výborný rosolovitý vývar). Krok 2: Plátky potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den). Krok 3: Hodinu a půl před tepelnou úpravou přemístíme do pokojové teploty, aby bylo maso rovnoměrně rozležené. Krok 4: Troubu předehřejeme na 150°C a vložíme do ní talíře k podávání. Krok 5: Do misky nalijeme smetanu, přidáme čerstvě nastrouhaný křen, zlehka osolíme a dobře promícháme. Krok 6: Fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a vhodíme do kastrolku, v němž jsme rozškvařili slaninu nakrájenou na kostičky. Udržujeme teplé. Krok 7: Rozehřejeme pánev (nejlépe železnou, litinovou) a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí. Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Krok 8: Opečené maso přendáme na nahřátý talíř a vložíme do trouby. Krok 9: Do výpeku v pánvi přidáme cca 100 ml horkého masového vývaru nebo vody a vzápětí vlijeme připravenou smetanu s křenem. Necháme provařit, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Krok 10: Odstavíme z plotýnky a do omáčky všleháme 1-2 lžíce studeného másla. Krok 11: Hovězí steaky (v tomto případě připravené medium, středně propečené), servírujeme na zelených fazolkách se slaninou a přeléváme křenovou omáčkou. Pro větší jedlíky podáváme s rozpečenou bagetkou.

Zveřejněno 3. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAnB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAnB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nádhera nádherná:yes:

;-)paráda úžasné:yes::yes:

Mistrné provedení roštěné;-);-);-):-K

všem moc děkuji a opravdu se nebojte (Čokoládko..). Chce to cvik, takže trénovat, chce to dobrou pánev z těžkým dnem, dlouho ji nasucho rozehřívat na střední teplotě, no a v neposlední řadě ověřeného řezníka. No a potom tak, jak popisuji, a úspěch je zaručený.:-)

Elizo, moc pěkný recept a zase jinak podaný od toho prvního s nízkým roštěncem a oba k pochutnání si, krásně vychytané chutě:-p Dávám ti zasloužený 11.bod:yes:

Bezvadný recept:yes:, nejvíce oceňuji podrobný postup přípravy a vychytávky.Asi se steaku přestanu bát..+10

Steak a fazolky se slaninou miluji:-8:-K Jsem "konzerva", takže dělám smetanovou omáčku se zeleným pepřem. Ale smetanovo-křenová vypadá ve tvém podání velmi lákavě:yes: Vyzkouším.

:yes:Parádička....přírodní chuť masa zanechána a k tomu jen fazolky a smetanový dip....to asi muselo být pochutnáníčko...Mňam -Haloooo halooooo,proč je tady bodů málo ???A tak štěkám jako hrom ,ať je bodů milioooon:-D:-D:-D+1 bodík už přiletěl:-D

Eli, máš to krásné:yes::-)+4

:-p:-*:yes:...+1

Tématické fráze:
hovězí nízký roštěnec recept, hovězí nízký roštěnec recepty, steak z nízkého roštěnce, steak z hovězí roštěné, nízký rostenec recept, steak z hovězí roštěné recept, hovězí steak s fazolkami, nízký roštěnec recepty, hovězí roštěná steak, omacka na hovezi steak, steak z roštěné, steak s fazolkami, nízký roštěněc, hovezi se zelenymi fazolkami, steaky z nízkého roštěnce, steak z hovězího roštěnce, steaky z hovezí rostene, hovězí steak z roštěné, hovězí nízký roštěnec, hovězí steak z roštěnce

Suroviny:
roštěnec nízký, smetana sladká, křen, fazolky zelené, slanina anglická, olej olivový, pepř čtyř barev, sůl mořská, máslo, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu