Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevný guláš - neguláš

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 954 kJ /
1 423 kcal
Bílkoviny214,67 g
Tuky16,47 g
Vláknina26,55 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 2,22 g
Sůl5,35 g
Sacharidy80,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na stejné kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky cca 1x1 cm. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření. Krok 2: Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě až skoro do připálení. Pozor, tento okamžik je velmi zrádný, opravdu jen skoro. Krok 3: V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned zalijeme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol. Krok 4: Přidáme vodou do úrovně masa, nadrobený masox, majoránku, nasekané (čerstvé) či rozdrobené (sušené) chili papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky (já používám sušené plátky, hezky drží tvar), kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky 0,5x0,5 cm. Krok 5: Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Ke konci přidáme nasekanou cibulovou nať a lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme.

Zveřejněno 4. 7. 2010

Poznámka autorky isindy

Vím, že gulášů tu máme přehršel, tak snad jeden navíc neuškodí :)

Trik se "skoropřipálením" mi prozradil kamarád profikuchař, podivovala jsem se, proč je v hospodě guláš vždy tak krásně tmavý a já mám takovou vybledlou napodobeninu. Barvu dělá ta připálená cibulka ( a i zvláštní "plnou" chuť).

Zpočátku jsem dělala cibulku až skoro dotmava a pak maso - jenže než se obdělalo maso, cibule se už opravdu připalovala a zanechávala hořkou pachuť, takže postup jsem upravila po svém.

Podáváme s čím je libo, já nejraději čerstvý chléb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný guláš - neguláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wK8m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný guláš - neguláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wK8m

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: Mlčeti zlato :yes:

Neodblaní-li mi kližku Blanička, neodblaním si ji ani sám...:-D
Proč taky, KLIŽKU, a na guláš, že:-?

...ale jinak:yes:
No, tedy až na drobnosti...;-)

na přání opět uvařeno, opět bez kapie :-D a opět vynikající ... Ivano jsi :yes:

včera jsem gulášek uvařila, po bytě se linula taková vůně že můj nebyl líný :-D a vstal z gauče. Neměla jsem kapii ale i tak gulášek nemá chybu. Určitě se k němu budu vracet. :-p :-p :-p :yes: :yes: zasloužený bodík :yes:

výborný, manžel (i já) se ještě teď oblizujeme až za ušima :)

Vypadá lákavě, jen koření si míchám sama a místo masoxu bych použila vývar - díky mým psiskům mám většinou nějaký k dispozici. Ale určitě vyzkouším.

nejlepší guláš jaký sem kdy jedla...děkuji za recept:-K:-K:-K

Tak Barevný gulaš zrovna vařím, snad se povede ale věřím, že jo:) děkuji za recept:)www.toprecepty.cz

PavlinaK.: děkuji moc, vždy mě potěší, když se jídlo povede a chutná i ostatním ;-):-):yes:

PavlinaK. 11. 2. 2012 10:13
:yes::yes: GULÁŠEK JE LUXUSNÍ ... UŽ HO VAŘÍM POTŘETÍ A CELÁ RODINA SE :-p:-p ... DÍKY ZA SUPER RECEPT :-K

:yes: výborný:-)

Leniiku, doufám, že se povedl a že chutnal ;-)

gulášek mám ted na plotně a už se na něj těšíím :-8:-p

Isahu:yes::yes::yes:

Výborný gulášek, právě jsem ho uvařila k obědu:yes::yes:. Chilli papričku jsem dala jen jednu, máme opravdu pálivé:-D:-D a bohatě to stačí.Připojuji bodík za skvělý recept.

Tématické fráze:
pripaleny gulas, připálená cibule, připálené maso, připálená cibulka, jak udělat tmavý guláš, co s pripalenym gulasem, jak na připálený guláš, tmavý guláš, líný guláš, nejlepší pečený guláš, cibulka na guláš, barva guláše, pripalena cibulka v gulasi, připálená paprika, guláš neguláš, gulas bez cibule, připálená cibule v guláši, guláš s cibulkou, co s připálenou cibulkou, co na připálený guláš

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, olej, víno červené, česnek, majoránka, koření grilovací, chilli paprika čerstvá, masox, kečup sladký, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu