Štědrák
Štědrák je velmi štědře plněný koláč původem od slovenských sousedů. Zpravidla se vyskytuje na stole o vánočních svátcích a jeho název vyplývá zejména z mnoha vrstev různých náplní od ořechové, přes povidlovou až k tvarohové.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 772 kJ / 6 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,90 g |
Tuky | 232,35 g |
Vláknina | 51,25 g |
Cholesterol | 977 mg |
Sodík | 815 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 837,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Moje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 17 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 27 minutami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 45 minutami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 1 hodinou
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 8 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 11 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 11 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 12 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 13 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 14 hodinami
Tématické fráze:
koláč štědrák,
stedrak kolac,
vánoční šťědrak,
příprava máku,
vánoční koláč štědrák,
minibazar vaření a pečení,
malinová šťáva recept,
povidlová náplň,
moučník štědrák,
kolac stedrak recept,
štědrák-recept,
štědrák na plech,
kynuty stedrak,
nejlepší štědrák recepty,
dort stedrak,
štědrák-koláč,
stedrakkolac,
příprava makové náplně,
nejlepší štědrák,
štědrovák
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
voda,
cukr vanilkový,
mák mletý,
cukr moučkový,
skořice mletá,
voda,
povidla švestková,
voda,
cukr moučkový,
skořice mletá,
šťáva malinová,
rum,
tvaroh,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
vejce,
mouka hrubá,
smetana,
strouhanka
Komentáře (25)