Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 789 kJ / 2 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,26 g |
Tuky | 152,80 g |
Vláknina | 16,17 g |
Cholesterol | 2,78 g |
Sodík | 3,05 g |
Sůl | 7,58 g |
Sacharidy | 48,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí si nejlépe den předem očistíme nakrájíme a naložíme se solí a česnekem.
Krok 2: Na pánev si dáme sádlo a cibulku nakrájenou na jemno.
Krok 3: Zlehka osmažíme přidáme maso, orestujeme, opepříme, okořeníme a dusíme. Podléváme vodou.
Krok 4: Nakonec vodu necháme vydusit.
Krok 5: Dle chuti dosolíme.
Krok 6: Játra si nakrájíme na menší kousky, obalíme v mouce, orestujeme na slanině až se zatáhnou. Podlejeme červeným vínem osolíme, opepříme a dusíme. Dle potřeby ještě podlijeme.
Krok 7: Až je hotovo, přimícháme brusinky, dosolíme.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí s kuřecími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OEN
Moje poznámka
Srnčí s kuřecími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OEN
Nejnovější recepty
Třešňová granita
Přidáno před 4 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 8 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 23 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno 29. 6. 2025 16:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 52 minutami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 53 minutami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 59 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 4 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 6 hodinami
Kakaový krém do řezů
Annanas před 6 hodinami
Tématické fráze:
srnčí srdce,
připrava jatry,
uprava jatry,
srnci srdce recept,
recept na srnčí srdce,
srnčí kýta s játry,
srnčí guláš s játry,
srnčí jatrova omáčka,
srnčí recepty,
srnčí srdce recepty,
pečená srnčí játra,
srdce srnci recept,
zverina - srdce na smetane videorecept,
jak upravit srnčí,
jak upravit srnčí maso,
jak nejlépe upravit srnčí maso,
srnči srdce recepty.cz,
srnčí guláš s játry,
srnka-srdce,játra příprava,
servirování srnčího na smetaně
Suroviny:
kýta srnčí,
česnek,
cibule,
koření na zvěřinu,
sádlo,
pepř,
sůl,
játra kuřecí,
mouka hladká,
slanina anglická,
víno červené,
brusinky,
sádlo,
pepř,
sůl
Komentáře (8)
inspirace mě ani tak nebere... spíš mi prozraď, kde vzít srnce