Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 789 kJ / 2 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,26 g |
Tuky | 152,80 g |
Vláknina | 16,17 g |
Cholesterol | 2,78 g |
Sodík | 3,05 g |
Sůl | 7,58 g |
Sacharidy | 48,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí si nejlépe den předem očistíme nakrájíme a naložíme se solí a česnekem.
Krok 2: Na pánev si dáme sádlo a cibulku nakrájenou na jemno.
Krok 3: Zlehka osmažíme přidáme maso, orestujeme, opepříme, okořeníme a dusíme. Podléváme vodou.
Krok 4: Nakonec vodu necháme vydusit.
Krok 5: Dle chuti dosolíme.
Krok 6: Játra si nakrájíme na menší kousky, obalíme v mouce, orestujeme na slanině až se zatáhnou. Podlejeme červeným vínem osolíme, opepříme a dusíme. Dle potřeby ještě podlijeme.
Krok 7: Až je hotovo, přimícháme brusinky, dosolíme.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí s kuřecími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OEN
Moje poznámka
Srnčí s kuřecími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OEN
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 16 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 19 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 30 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
srnčí srdce,
připrava jatry,
uprava jatry,
srnci srdce recept,
recept na srnčí srdce,
srnčí kýta s játry,
srnčí guláš s játry,
srnčí jatrova omáčka,
srnčí recepty,
srnčí srdce recepty,
pečená srnčí játra,
srdce srnci recept,
zverina - srdce na smetane videorecept,
jak upravit srnčí,
jak upravit srnčí maso,
jak nejlépe upravit srnčí maso,
srnči srdce recepty.cz,
srnčí guláš s játry,
srnka-srdce,játra příprava,
servirování srnčího na smetaně
Suroviny:
kýta srnčí,
česnek,
cibule,
koření na zvěřinu,
sádlo,
pepř,
sůl,
játra kuřecí,
mouka hladká,
slanina anglická,
víno červené,
brusinky,
sádlo,
pepř,
sůl
Komentáře (8)
inspirace mě ani tak nebere... spíš mi prozraď, kde vzít srnce