Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 361 kJ /
325 kcal
Bílkoviny7,44 g
Tuky14,56 g
Vláknina6,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy38,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Cibulku včetně zelené natě nakrájíme nadrobno a orestujeme na kousku másla a olivovém oleji. Přidáme k uvařeným a scezeným bramborům a rozšťoucháme. Podle potřeby dosolíme. Krok 2: Špenátové listy spaříme na cedníku vařící vodou, ihned ledovou vodou zchladíme a necháme okapat. Na pánvičce orestujeme na trošce oleje a másla na tenké plátky pokrájený česnek a přihodíme okapané a překrájené špenátové listy. Osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Krok 3: Lososový filet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, posypeme hrubozrnnou solí, pepřem a na jemno nakrájeným koprem. Poklademe limetkovými kolečky. Krok 4: Z plátků listového těsta nakrájíme pruhy cca 20 cm dlouhé a 1,5 cm široké. Mezi jednotlivými pruhy uděláme mezery. Doprostřed a napříč pruhů položíme losůska a zavineme křížem. Konce těsta podhrneme pod filet. Krok 5: Potřeme žloutkem, posypeme sezamovými semínky. Zapékací misku nebo jinou vhodnou nádobu k pečení potřeme olejem a vložíme do trouby. Pečeme při 200°C přibližně 15-20 minut. Krok 6: Servírujeme tak, že si ze šťouchaných brambor uděláme v tvořítku "bábovičku", na tu rozvrstvíme špenát a na to vše dáme lososa v kabátku. Já jsem pro ilustraci lososa rozřízla.

Zveřejněno 30. 3. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: internet.. upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VlM9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VlM9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Není co dodat, jen:-p:-p:yes:

maris::-8 čarodejnice Marušce děkuje:-):-8:-D:-D

Rebi čaruje:-p:yes::-)

Jaký skvost...:-O:yes:

Anna Kocikova: Anni, já bych taky šaškovala, ale byla jsem v časovém presu:-// tam snad jen to balení do těch proužků z těsta.. to asi myslíš;-)ale nic to není, je to šup, šup:-8:-D;-)

rebeka:;-)Rebi nechme to až do KM:-)Vezmu utěrku a kus cihly a Ty mi to názorně ukážeš:-O:-D:-D
Néé to je v pohodě,je mi to jasné,ale kdybych byla fakt začátečník,tak asi problémek by nějaký menší byl:-8Já vím,že máš fofry,ne jak Ti,co se"válejí doma"a šaškují s foťákem i u smažení cibulky:-*:-D

Anna Kocikova: děkuju Aninko:-K no, fotopostup jsem nestihla:-// měla jsem hrozný fofr.. copak ti není jasné:-? ráda vysvětlím;-)

Krásný receptík,který si zasouží další bodík:-p+:yes::-KFotky jsou opravdu moc krásné:-Kale mě jako nemehlu by bodla i nějaká fotečka s fotopostupem:-8;-):-))

1974andrea: nebyla jsem doma, proto odpovídám až teď.. nevím, asi ne, zřejmě to půjde dát rovnou na pánev.. ani nevím, proč jsem ho spařila:-8:-D:-D
všem moc děkuju za přízeň:-K
a zkuste, je to ( bylo ) to moc dobré;-)

Zase další nádhera:yes::yes:

úžasné fotky i recept, zkusím to taky :-p:-8, přidávám bodík:yes:

Rebí nádhera:yes:recept i foto je super.

Nadi,teď to čtu znova pořádně a chci se tě zeptat, je třeba ten špenát nejdřív spařit? :-O Já ho dávám vždycky zavadnout rovnou na pánev s česnekem. Má to nějaký vliv?

petruška: tady je ale fakt stejný nápad, provedení jiné, ale ať si každý vybere i podle ingrediencí.

Parádní receptík. Jsi čarodějka. :yes:

Tématické fráze:
losos v listovém těstě, špenát v listovém těstě, losos v lístkovém těstě, pečený losos v listovém těstě, losos pečený v listovém těstě, videorecepty losos v listovém těstě, recept losos ve špenátovém těstě, filé v lístkovém těstu, ryba v listovém těstě, losos peceny v listovem teste se spenatem, losos se sezamovým semínkem, losos v listovém těstíčku, losos recepty v listovém těstě, losos v listovém těstě se špenátem a smetanou, recept losos se špenátem a lístkové těsto, losos v lístkovém těstíčku, losos s koprem v listovem teste, štouchané brambory v listovem teste, losos v sezamovych seminkach, losos smažený v sezamových semínkách

Suroviny:
losos, limetka, sůl hrubozrnná, pepř mletý, kopr čerstvý, těsto listové, žloutek, semínka sezamová, brambory, špenát čerstvý, cibulka, máslo, olej olivový, česnek, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu