Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Coquelet jsou mladí kohoutci, staří asi 4-6 týdnů, kteří váží pouze 400-600 gramů. Pro svoji malou velikost se nejčastěji připravují vcelku. V tomto receptu je naplníme výbornou houbovou nádivkou a pečeme pokryté máslem. Díky tomu bude jejich maso dokonale jemné.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 276 kJ / 2 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,35 g |
Tuky | 273,83 g |
Vláknina | 16,28 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,12 g |
Sacharidy | 27,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme, a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou.
Krok 2: Příprava nádivky: Na pánvi opražíme anglickou slaninu téměř dokřupava. Přimícháme k ní pokrájené jarní cibulky a smažíme další 1 minutu. Poté přidáme houby a smažíme, dokud houby nepustí šťávu (zhruba 5 minut).
Krok 3: Vše zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladit. Pak přimícháme k nakrájené a v mléce namočené housce. Přidáme drobně nakrájenou papriku a bylinky. Promícháme.
Krok 4: Rozdělíme směs mezi kuřátka a nadíváme je. Pomocí páratek zavřeme otvor a založíme křidélka za záda.
Krok 5: Položíme kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a poklademe máslem. Pečeme je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. Kuřátka poléváme výpekem.
Krok 6: Coquelet s houbovou nádivkou podáváme s pečenými bramborami či bramborovým salátem.
Zveřejněno 8. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDAL
Moje poznámka
Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDAL
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 40 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 1 hodinou
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 1 hodinou
Cuketový perník
MonikaP. před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 3 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 5 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 5 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 6 hodinami
Tématické fráze:
coquelet,
peceny kohoutek,
kohoutek pečený,
coquelet recept,
mladý kohoutek,
kuře coquelet,
kohoutek recept,
coquelete,
kohoutek na houbách,
recept na mladého kohoutka,
coguelet,
mlady kohoutek recept,
kohoutek recepty,
recepty coquelet,
mladý kohoutek recepty,
recepty kohoutek,
jarní kuřátko s houbovou nádivkou,
kohoutek plneny houbami,
coqelet,
coquelet recepty
Suroviny:
máslo,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
cibulka jarní,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
houby lesní,
česnek,
estragon,
bazalka čerstvá,
petrželka,
smetana ke šlehání,
mléko,
veka
Komentáře (12)