Vepřová bratislavská plec
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 436 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,94 g |
Tuky | 36,49 g |
Vláknina | 12,94 g |
Cholesterol | 373 mg |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 59,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová bratislavská plec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRPv
Moje poznámka
Vepřová bratislavská plec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRPv
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 3 minutami
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 29 minutami
Rajská polévka III
Hanulka@ před 41 minutami
Špízy sýr-mortadela
Jan Nemec před 41 minutami
Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou
Jan Nemec před 42 minutami
Sloní žrádlo
Dana Lubovska před 59 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
sarah38 před 1 hodinou
Pasta Frutti de la Mare
Alvinsatya před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Těstovinový salát s tuňákem I
Valis před 2 hodinami
Tématické fráze:
plecko recept,
plecko,
plecko recepty,
bratislavská omáčka,
recepty z vepřového plecka,
recepty z plecka,
recepty plecko,
co uvařit z vepřové plece,
co uvařit z vepřového plecka,
bratislavska omacka recept,
co uvařit z plecka,
veprova plec co uvařit,
recepty z vepřového masa plecko,
recept na plecko,
recept plecko,
omáčky z vepřového plecka,
bratislavský guláš z vepřového masa,
bratislavská pečeně,
vepřové maso recepty plecko,
veprova plec na smetaně
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
mléko,
smetana na vaření,
mrkev,
celer,
okurky sterilované,
hrášek sterilovaný,
šťáva citronová
Komentáře (135)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji mnohokrát, pošmákli jsme si! 😉
Petaja: Vlada@50: Děkuji za komentáře.
Nadja: Mně tam právě ta cibulka vadí, hladká a jemná omáčka lépe chutná a taky lépe vypadá. Není to ovšem podmínkou, kdo nechce omáčku procedit, ať si v omáčce kousky cibule nechá.
pazderka83: Jsem ráda,že recept nezklamal úplně
Alzbetina Prk.: Děkuji, jsem ráda že chutnalo
Myslím, že to vymyslel nějakej línej muskej co neměl hlavu jenom na klobouk...
Jsou jídla, která se zasmažují klasicky...
Jsou jídla, která se, a fffčíl se nelekněte, zaklechtávají
Jsou jídla, která lze zahustit tak i tak
Jsou některá jídla, která lze zahustit tyčákem (pasírováním)...
...a pokud je záklechtka (vodová, mléčná, smetanová, vínová) "hnus", pak jsem hnusák, hihihi!
Na fotku bohužel již nezbylo, tak alespoň
Zorka: Díky za nahlédnutí na Topky a za Tvůj komentář Jsem moc ráda, že je rcp v tak velké oblibě a že jídlo chutná.