Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 915 kJ / 4 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,39 g |
| Tuky | 243,49 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 675 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 451,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu (průměr 23cm) vyložíme alobalem.
Krok 2: Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle (vymačkáme štávu) a vyložíme s nimi dortovou formu.Posypeme skořicovým cukrem.
Krok 3: Na těsto:
vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo. Krok 5: Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku. Krok 6: Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou. Krok 7: Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.
vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo. Krok 5: Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku. Krok 6: Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou. Krok 7: Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.
Zveřejněno 16. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný dortík (posypaný margotkou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9M2
Moje poznámka
Výborný dortík (posypaný margotkou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9M2
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 2 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 14 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 15 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 2 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 2 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 13 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 14 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 16 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 17 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 17 hodinami
Tématické fráze:
koláč sypaný margotkou,
jablečný dort s margotkou,
buchta posypaná margotkou,
koláč s margotkou,
jablečné řezy s margotkou,
recepty na výborné dorty,
vyborné dorty,
jablečná s margotkou,
pařížský dort s margotkou,
dortíčky z margotky,
sváteční řezy s margotkou,
recept na margotku,
dort z margotky s jablky,
jablečný koláč s margotkou,
cuketový koláč s margotkou,
pošli recept, výborný dort,
výborný dortík,
řezy s margotkou,
jablečná buchta s margotkou,
karamelové řezy posypané s margotkou
Suroviny:
jablko,
cukr skořice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
šlehačka na šlehání,
ztužovač šlehačky,
čokoláda margot
Komentáře (4)