Kopřivový špenát
Začátek jara je spojen s pomyslnou očistou, sbíráním planě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Z čerstvých štiplavých kopřiv můžete připravit skvělou zeleninovou přílohu na způsob špenátu, která může být skvělou součástí velikonočního oběda.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Moje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Nejnovější recepty
Thajské placičky z tresky
Přidáno před 50 minutami
Těstoviny s houbami a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Smažená kapusta
Přidáno před 19 hodinami
Smaženice s krupičkou
Přidáno před 20 hodinami
Jablečné řezy s pudinkem
Přidáno před 21 hodinami
Hříbky s rajčaty a tymiánem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí hospodský guláš
vlnovy@seznam.cz před 42 minutami
Špagety à la carbonara
AnKo312 před 59 minutami
Kokosové kostky
elcarmont2 před 1 hodinou
Kuře kung-pao
jarmila58 před 1 hodinou
Vynikající mrkvové řezy
kraka před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
TondaJ před 1 hodinou
Dýňová polévka s mrkví
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
AlenkaK před 2 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
mana080 před 3 hodinami
Rýžový nákyp se švestkami
martianekk před 5 hodinami
Tématické fráze:
kopřivový čaj příprava,
jak udělat špenát,
špenát recept,
čaj z kopřiv příprava,
jak se vaří kopřivový čaj,
příprava kopřivového čaje,
špenát,
příprava mraženého špenátu,
recepty ze špenátu,
špenat zkopriv,
špenát recepty,
kopřivovej špenát,
spenat.z.kopriv.,
kopřivajako špenát,
špenátzkopřiv,
špenat skopřiv,
kopriivovy,
jak uvařit špenát,
špenát s kopřivama,
jak se vari spenat
Suroviny:
kopřivy,
vejce,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka
Komentáře (22)
Už se na něj těším, hned příští týden na chatě ho udělám.
Přidávám do něj trošku mletého zázvoru a špetičku muškátového oříšku nebo květu.
Komu nevadí specifická chuť kopřiv, tak je raději jen spařte, aby se nezničil vit.C, který pomáhá zajistit, aby tělo železo z kopřiv řádně absorbovalo.
http://bylinky.abecedazdravi.cz/kopriva-dvoudoma-u...
Mňam...