Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá drobenka, posypaná mandlemi.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 014 kJ / 6 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,88 g |
Tuky | 175,06 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 534 mg |
Sodík | 397 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 1 034,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1R0
Moje poznámka
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1R0
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrová omáčka
Antonausprag před 1 hodinou
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 2 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 3 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 3 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 4 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 6 hodinami
Bezinková šťáva
Anna.Milkova před 6 hodinami
Tématické fráze:
podmáslová buchta s ovocem,
buchta s jahodami,
friv.com,
podmáslová buchta,
kizi4,
buchta s drobenkou,
drobenková buchta s jahodami,
podmáslovy koláč s ovocem,
buchta s jahodama,
dobrá buchta s jahodami,
jahodová buchta s drobenkou,
podmáslovy kolac,
kizi,
buchty s jahodami,
drobenková buchta,
friv,
praskova buchta s ovocem,
kefirova buchta s posypkou,
buchta z podmáslí,
buchy s jahodama
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr krupice,
vejce,
podmáslí,
olej,
jahody,
cukr moučkový,
škrob,
mouka hrubá,
cukr krystal,
máslo,
lupínky mandlové,
mouka hrubá,
tuk,
cukr moučkový
Komentáře (65)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Hledám opravdu KŘUPAVOU drobenku bez příkras
Příkrasami myslím mandle v drobence (a že je tu s mandlemi hafo rcp na jedno brdo
A to by bylo aby mandle nekřupaly, že
Začal jsem tedy do klasické posypky přidávat ŽLOUTEK
No, ono se to blíží lineckému těstu
pěkná buchetka
Fotku dodám, ale až to vychládne, ju? Zatím
zrovna vy dvě, jejichž nicky si pořád pletu
holky, díky
to já bych nevydržela.. já jsem sladkomil
a už se těším, až budou meruňky.. i s něma to bude dobrota.. aspoň myslím
a děkuju
Jana Remkova: já neporadím, ale špagetka by mohla.. ta ví všechno
díky
děkuju i tobě
děkuju všem
Sím mohu místo podmáslí použíti domácí kefír?