Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tomanovic kapřík

Marinovaný kapr, který je následně dělaný v klasickém trojobalu. Pro některé možná netypickou chuť masu dodá marináda či spíše lázeň, kterou připravíme svařením kořenové zeleniny, nového koření a bobkového listu.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení v lednici a chlazení marinády

95 min (65 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici a chlazení marinády)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie196 kJ /
47 kcal
Bílkoviny2,28 g
Tuky0,46 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy5,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme, osušíme utěrkou a naporcujeme. Krok 2: Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme. Krok 3: Česnek nasekáme nadrobno a utřeme do pasty. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme citronem a necháme je takto uležet v míse v lednici asi 1 hodinu. Krok 4: Pak maso zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet. Krok 5: Na trojobal: Mouku smícháme se sladkou paprikou, drceným kmínem a kořením na ryby. Vejce trošku osolíme a rozšleháme. Do třetí nádoby si připravíme strouhanku. Krok 6: Pak dílky kapra opláchneme, osušíme utěrkou, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme pomalu dorůžova.

TIP: Kapr na talíři - rady, tipy, inspirace

Zveřejněno 7. 6. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Takovýto kapřík byl včera na stole mé dcery-(proto ten název). Mizel rychlostí blesku. Recept dostala přímo od rybáře i s kapříkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tomanovic kapřík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6DD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tomanovic kapřík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6DD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marinovat kapra v lázni z kořenové zeleniny a koření? Vlastně proč ne? Určitě doma vyzkoušíme.

Jana Remkova: ale vůbec mě nenapadá po kom že to podědila:-O:-8:-D:-D:-D:-D nehaž po mě tou bačkorou:-! auuu:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka: no, nejí, Pavla vaří moc dobře, asi to podědila!:-D

u Tomanů si nejí špatně:-8:-D:-D taky bych se nechala pozvat:-p:-p;-):yes::-)

Díky;-), vyřídím "Pejli", že se vám kapřík v této úpravě líbí:-)

;-)ryby mám moc ráda:-*kapřík v mrazáku tak alespoň vím jak ho připravit:yes::yes:+7

varilamyskakasicku: škoda:-D:-))

Kapřík je fajný:yes::yes:

jarka skrobakova: zkus, já jsem si ho dala na Vánoce, ale to byla bašta,chuťově úžasné, jen jsem ho měla nějak málo:-( ale jak ho uvidím, zase ji koupím, to je něco úplně jiného:-K

Tak to si ukládám velebnosti:-! tatik se letos rozkapřil, chodí lovit jak vo zlatou šupinu a takhle jsme si ještě doma nazakapřili . to se mě líbí, o víkend pomaže nahodit:-p:yes:

varilamyskakasicku: no já ho měla vždycky zmraženého a kdysi jsem se ho přejedla a od té doby ho nemůžu. Ale chlazeného jsem neměla tak až na něho natrefím tak ho zkusím. Děkuji Ti Myšičko:-K

jarka skrobakova: Jaruško,já jsem pangase měla chlazeného z Intersparu na Vánoce a jednou od syna z Makra a musím Ti říci, že jsem byla nadšená, to byla ryba, to se nedá popsat, ta psala...ale ten hluboce zamražený je opak,ale někdy ten chlazený vyzkoušej:-K:-K

No Jani, tohle by mi chutnalo moc. Já miluju všechny ryby kromě pangase. Je to zajímavá úprava kapříka:-! Ukládám a vyzkouším až budu mít kapra:-)) + bodík:yes::yes::-K

Tématické fráze:
kapr obalený v mouce s paprikou a drceným kmínem, kapříků pomazánka, jak připravit kapříka, vajíčková pomazánka rece

Suroviny:
kapr, česnek, citron, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, petržel, bobkový list, koření nové koření, voda, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín drcený, koření na ryby, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu