Plněné žampiony ve "veselé peřince"
Plněné žampiony jsou skvělou volbou pro milovníky lahodných a šťavnatých pokrmů. Voňavá masová a pikantní náplň dodá houbám jedinečnou chuť, která potěší nejen při slavnostní příležitosti, ale i jako rychlá večeře nebo skvělý teplý předkrm.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 623 kJ / 1 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,05 g |
Tuky | 64,33 g |
Vláknina | 55,74 g |
Cholesterol | 479 mg |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 15,81 g |
Sacharidy | 61,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme.
Krok 2: Zeleninu nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky na širší proužky a cibuli na půl kolečka.
Krok 3: Vložíme do zapékací mísy, mírně osolíme, zakápneme olejem, sojovou a chilli omáčkou a promícháme.
Krok 4: Všechny uvedené suroviny na náplň v míse důkladně promícháme, naplníme do vydlabaných žampionových kloboučků a narovnáme do zapékací mísy na připravenou zeleninu.
Krok 5: Podlijeme horkou vodou, přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 45 minut zapéct. Pečeme na ¾ výkon trouby (já mám obyčejnou plynovou). 10 minut před koncem troubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko a dopečeme.
Krok 6: Podáváme se šťouchanými bramborami, ale jsou dobré i jen s lehce osmaženým a mírně očesnekovaným bílým pečivem.
Vaříme bezodpadově - Zero waste recepty
Zveřejněno 19. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné žampiony ve "veselé peřince"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YrZY
Moje poznámka
Plněné žampiony ve "veselé peřince"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YrZY
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 3 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 22 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Pavluska75 před 2 minutami
Smažený květák
Pavluska75 před 3 minutami
Chleba bez hnětení
HejMira před 46 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 3 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 10 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 13 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 15 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 15 hodinami
Tématické fráze:
plněné žampiony,
zapečené plněné žampionové kloboučky,
co se žampiony,
plněné žampiony bez masa,
co s žampiony,
plněné žampionové kloboučky,
plnene zampiony recept,
recept na plněné žampiony,
plnene sampiony,
co ze žampionů,
plněné žampiony recepty,
co uvařit z žampionů,
top recepty na plněné žampiony,
plněné žampiony z mleteho masa,
žampiony v zeleninové peřince,
zapečené plněné žampionové kloboučky masem,
masité žampiony,
recepty že zampionu,
žampiony co uvařit,
co z žampionů
Suroviny:
žampióny,
maso vepřové mleté,
sýr eidam,
cibule,
vejce,
libeček čerstvý,
petrželka,
sůl,
pepř mletý,
voda,
olej,
omáčka chilli sladká,
omáčka sojová,
cibule červená,
celer,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
žampióny,
sůl
Komentáře (28)
Děkuji i všem ostatním za zájem a hezké komentíky
Sretti opět nezklamala a já jsem se s chutí zasmála
Rozmarýnko,nevím co mám raději-jestli plněné žampiony,nebo jahody přímo ze záhonu,které nádherně voní a chutnají po sluníčku,Ale s Tebou bych se klidně ráda podělila
(není nad to umět zužitkovat zbytky)
takze co z toho vyvodime? No jasny
Všem děkuji za milé a hezké komentíky
Anni, máš nádherně zlikvidované zbytky
Venoušku,domluvíme se,až nebude takové horko