Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 176 kJ / 998 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,47 g |
| Tuky | 21,31 g |
| Vláknina | 2,59 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 283 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 45,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí.
Krok 2: Nalij tam to pivo a dej přikryté vařit. Když to napůl vařené jest, nastrouhej tam ten chlebíček tak, aby to příliš husté nebylo.
Krok 3: Přidej květ a citronovou kůru a vař jen tak, aby to převařené nebylo. Omáčka zdá se Ti hustá příliš býti, přidej pivo, nebo dobrou polívku.
Krok 4: Na mísu jest uvařeno nandej a k tomu podávej brambory nebo rýži dobře vařenou. Také chlebíček se k tomu jídlu ve všední den podávati může.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBM1
Moje poznámka
Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBM1
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 8 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 2 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 3 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Tématické fráze:
retigová,
magdalena retigová,
recepty magdaleny retigové,
vepřové na pivě,
retigová recepty,
recepty retigova,
retigová kuchařka,
recepty magdaleny rettigové,
kuchařka retigová,
magdalena retigová recepty,
sekanina dobromily rettigové,
retigová kuchařka recepty,
dobromila retigova kucharka,
recepty dobromily rettigové,
recepty podle retigové,
dobromila rettigová recepty,
vařené vepřové maso,
dobromila rettigová,
recepty retigové,
magdalena rettigová recepty
Suroviny:
plec vepřová,
česnek,
pivo světlé,
chléb,
sůl,
kmín drcený,
květ muškátový,
kůra citronová
Komentáře (11)
Jsem sice zvyklá vařit v papiňáku pod tlakem,ale když je to receptík Paní Kuchařky Rettigové,tak to bylo pod obyčejnou poklicí