Sušené švestky (v troubě)
Nadúrodu švestek není třeba sbírat pouze do slivovice či povidel. Pěkné, zdravé švestky opláchneme, vypeckujeme a všechny najednou usušíme na plechu v troubě. Dobře usušené švestky jsou to nejlepší zdravé mlsání pro celou rodinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 107 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,13 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 156,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme v teplé vodě a osušíme. Opatrně vypeckujeme (natrhneme nebo nařízneme je co nejméně a prstem vytáhneme pecku).
Krok 2: Dáme je na plech s pečicím papírem a začneme v troubě sušit na 50 °C. Kdo má v troubě ventilátor, zapne program s ventilátorem. Kdo nemá, musí nechat mírně pootevřená dvířka, aby mohla vlhkost z ovoce odcházet.
Krok 3: Po 4 hodinách sušení plech vyndáme, necháme vychladnout a opět ho vložíme sušit do trouby, a to na 65 °C.
Krok 4: Po 3,5 hodinách horké švestky orosíme studenou vodou. Budou potom černé a pěkně lesklé. Necháme je ještě 1/2 hodiny dosušit.
Krok 5: Správně usušené švestky jsou pružné, až kašovité, ale při zmáčknutí nevypouští šťávu. Nesmí být přesušené, ztvrdlé nebo spálené.
Zveřejněno 8. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušené švestky (v troubě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7wD
Moje poznámka
Sušené švestky (v troubě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7wD
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 14 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 14 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 14 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 1 hodinou
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 5 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 5 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 6 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 6 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 6 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 6 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
sušení švestek,
sušení švestek v troubě,
jak sušit švestky,
sušené švestky recept,
jak usušit svestky,
sušené švestky,
domaci sušene švestky,
sušení švestek v domácí sušičce,
sušené švestky recepty,
křížaly ze švestek,
jak se suší švestky,
recept na sušené švestky,
sušení švestek v sušičce,
suseni svestek v horkovzdusne troube,
jak susit svestky v susicce,
sušené švestky v sušičce,
sušení švestek v troubě recept,
sušení ovoce v troubě,
sušení trnek,
jak udelat sušené švestky
Suroviny:
švestky
Komentáře (28)
Vašku děkuji Ti a všem ostatním taky
Nejlepší jsou vzduchotěsné dózy či sklenice, méně vhodnou možností jsou sáčky. Ovoce by pak mělo být uloženo v temnu, nejlépe poslouží komora či spíž. Sušené ovoce může být i zmraženo a tím déle uchováno.
A ohledně půlení...klidně švestky natrni tak, že uvidíš jestli tam nájemník je nebo ne
rebeka:
anebo.. macerovat sušené trnky ve slivovici nebo rumíku, obalit v anglické a upéct v troubě.. mana
uvidím, zdaří.li se mi lup
takto jsem sušit trnky jsem nikdy nezkoušela... ventilátor trouba ( né manžel.. trouba moje... chytrá, elektrická