Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s vepřovým masem, hříbky a oreganem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 280 kJ /
784 kcal
Bílkoviny76,47 g
Tuky38,29 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 263 mg
Sodík 737 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy16,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek podélně rozpůlíme, každou půlku vydlabeme tak, aby zůstal cca 1 cm dužniny se slupkou, vnitřky osolíme a necháme 2 hodiny vypotit. Potom opláchneme a osušíme. Krok 2: Mezitím zpěníme na pánvi na trošce oleje jemně pokrájenou cibuli, přidáme vydlabanou dužninu, mleté maso, houby, orestujeme, zalijeme vínem a zprudka vaříme, aby se víno odpařilo. Krok 3: Půlky lilků vymažeme tomatovým pyré, rozdělíme směs, do které jsem vmíchali lístky oregána, vložíme do olejem vymazané zapékací misky, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby. Krok 4: Po 20 minutách odkryjeme, posypeme sýrem a zapečeme dozlatova.

Zveřejněno 12. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYrO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYrO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Maruško,tak tahle dobrota mi nějak unikla:-8Máš to opět mňamkové:-p+6:yes:Mě vždy dostane to Tvé supr aranžmá:-*:-K

Moc dobré.. Udělala jsem to k večeři a výborně jsme si s přítelem pochutnali :-)

Bibi děkuju, budu mít radost když vyzkoušíš:-)

Maris, krááásný recept, líbí se mi a někdy ho vyzkouším. Máš 1.bodíka:yes:

Tématické fráze:
vaříme z lilku, lilek recepty, vaříme lilek, vepřové na lilku, veprove maso na lilku, pečený lilek s mletým masem, zapečený lilek s vepřovým masem, zapékaný lilek s vepřovým, lilek plneny veprovym mase, lilek s ml,masem, vepřové s hříbky, lilek s vepřovím, čerstvé houby s vepřovým masem, vepřové na lilkách, lilek s masem, plněné lilky vepřovým masem, vaříme s lilkem, lilek s vepřovým masem na asijský způsob, vepřové, lilek, recept, baklažán zapečený s vepřovým masem

Suroviny:
lilek, maso vepřové mleté, houba hřib, víno červené suché, pyré rajčatové, cibule, sýr gouda, olej olivový, koření oregáno čerstvé, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu