Cuketové zelí dušené
Pokud máte na zahrádce spoustu cuket, jistě oceníte další způsob, jak je využít. Cuketové zelí chutná skvěle, je lehčí na trávení a dá se použít všude tam, kde klasické dušené zelí. Vychutnáte si ho s knedlíkem a vepřovým, nebo třeba s pečeným kuřetem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 446 kJ / 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,73 g |
Tuky | 0,57 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 19,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme a pokud zatím nemají velká semena, celé je nahrubo nastrouháme. Z velkých cuket před strouháním nejprve vydlabeme semena.
Krok 2: Nastrouhanou cuketu vložíme do síta, osolíme a necháme asi půl hodiny vykapávat vodu.
Krok 3: Mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno.
Krok 4: Cibuli zpěníme na másle, zasypeme lžící mouky, osmahneme a přidáme cuketu, kmín, cukr a ocet podle chuti.
Krok 5: Vaříme nejdéle 5 minut, aby si cuketa zachovala strukturu a nerozvařila se.
Krok 6: Podáváme jako alternativu klasického dušeného zelí.
Zveřejněno 4. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové zelí dušené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Yrr
Moje poznámka
Cuketové zelí dušené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Yrr
Nejnovější recepty
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 13 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 13 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 16 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petsara před 2 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Kajkajak před 2 hodinami
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 10 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 10 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 10 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 10 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 11 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
cuketové zelí,
zelí z cukety,
cuketove zeli recept,
recept cuketové zelí,
recept na zeli z cukety,
recept na cuketové zelí,
recept zelí z cukety,
zeli s cukety,
cuketa jako zelí,
recepty cuketove zeli,
cuketa zelí,
cuketovy zeli,
recepty z cukety zelí,
cukinove zeli,
cukýnové zelí,
cuketovezeli,
cuketova zeli,
recepty s cuketou zelí,
výborné cuketové zelí,
dušená cuketa
Suroviny:
cuketa,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
cukr,
ocet,
kmín celý,
sůl
Komentáře (51)
Já jsem nedávala cibuli, jen kmín, sůl, ocet a cukr, cuketu nastrouhanou nahrubo, čerstvou
polovinu cukety jsem nastrouhala i se šlupkou a ničemu to nevadilo, vůbec "zelí" nebylo blemcavé, což z duše nesnáším
Andrej, díky veliké.. veliká dobrota
Všetky cuketové recepty vítam, takto upravenú som neskúšala.
Domnívám se, že tykvový prívarok a zelí mají dost jinou chuť i konzistenci.