Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 395 kJ / 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,59 g |
| Tuky | 2,63 g |
| Vláknina | 36,51 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 383 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 31,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kosti s masem, odkrojené od krkovičky, omyjeme, osušíme a dáme vařit spolu s očištěnou, na malé kostičky pokrájenou zeleninou. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a ve chvíli, kdy je maso z kostí i zelenina téměř měkké, ještě krátce povaříme.
Krok 2: Kosti vyndáme, maso z kostí, pokrájíme nadrobno a přidáme k polévce. Polévku dochutíme solí, pepřem a kari kořením (nebo muškátovým oříškem).
Krok 3: Vložíme uvařené a scezené nudle, necháme přejít varem a vypneme. Podáváme se zelenou cibulkovou natí.
Zveřejněno 19. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWqY
Moje poznámka
Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWqY
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 49 minutami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 3 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 10 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 11 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 13 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 16 hodinami
Tématické fráze:
frankfurtská polévka kluci v akci,
zeleninový vývar kluci v akci,
slepičí polévka kluci v akci,
kuřecí vyvar kluci v akci,
hovězi vývar kluci v akci,
aby se vývar nezakalil,
polévky z vývaru,
kluci v akci frankfurtská polévka,
slepičí vývar kluci v akci,
petr hradecký recept na vepřovou konzervu,
zeleninový vývar recept,
zelenina na kari,
aby se nezakalil vyvar,
kuřecí vývar se zeleninou s kari,
zeleninová polévka kluci v akci,
co dat do vyvaru aby se nezakalil,
kluci v akci kuřecí vývar,
rajče aby se nezakalil vývar,
aby se hovezi vyvar nezakalil,
ihnacak zeleninovy vyvar
Suroviny:
kost,
mrkev,
celer,
petržel,
brokolice,
sůl,
pepř,
voda,
libeček,
petrželka,
koření kari,
rajče
Komentáře (21)
Jinak jani, taky dávám zeleninu až do odstavené polévky, nemáme rádi rozvařenou zeleninu
A ještě jednu vychytávku dávám k vyzkoušení, pokud máte vývar slabší, stačí osmažit zeleninu na másle na pánvi a do polévky ji jen vložit, polévka má pak krásnou barvu i chuť a až zcela nakonec dávám téměř do každé polévky, tedy kromě bílých, 2-3 stroužky čerstvě utřeného česneku se solí a to teprve dostane ty správné grády
Pro myšičku 6. bodík
Pozn. :
To, že se vývar nemá vařit, ale několik hodin trpělivě táhnout a jen jemně sem tam probublávat, asi slyšel už každý. Věděli jste ale, že byste ho měli připravit z pečených kostí? „Syrové hovězí kosti nebo slepičí a kuřecí kostry je nejprve třeba v troubě prudce zapéct, maso se zatáhne a má potom lepší a silnější chuť,“ radí Petr Hradecký. Kosti zalijte studenou vodou! Nezapomínejte také sbírat pěnu, aby se vývar nezakalil.
A jak se zeleninou? Pokud budete celer, mrkev a petržel už od začátku nechávat v hrnci spolu s masem, získáte spíš zeleninový vývar než masový. Proto se vyplatí přidávat zeleninu až ke konci vaření, nechat ji změknout a vyndat. S vařením přitom nespěchejte, dobrý vývar se pod pokličkou připravuje třeba i čtyři hodiny. „Z vlastní zkušenosti vím, že se někteří snaží přípravu jídla občas uchvátat, a pak se to většinou projeví na výsledku. Je důležité dát každé surovině přesně tolik času, kolik si žádá,“ potvrzuje Martin Škoda, autor kuchařky Škoda nevařit.