Fofr francouzský koláč
Palačinkové těsto, náplň z jablek, hrušek a sladká vůně vanilky – tenhle francouzský koláč zvládnete připravit během chvilky. Vypadá slavnostně, chutná skvěle a přitom nevyžaduje žádné složité pečení.
Suroviny pro 1 kus
kulatá forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 880 kJ / 3 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,06 g |
Tuky | 151,82 g |
Vláknina | 26,90 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 423 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 359,52 g |
Postup přípravy
Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, umyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a pokrájíme na plátky. Totéž uděláme s hruškami. Krok 3: Jablka rozložíme na dno dortové formy a na ně naklademe hrušky. Krok 4: Cukr, vanilkový cukr, olej a celá vejce šleháme asi 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku, mléko a dobře promícháme. Těsto, které je řídké jako na lívance, nalijeme na ovoce. Krok 5: Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170-180 °C asi 40 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou. Krok 6: Před podáváním můžeme pocukrovat a ozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fofr francouzský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWWB
Moje poznámka
Fofr francouzský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWWB
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 1 hodinou
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 1 hodinou
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 2 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 2 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 5 hodinami
Tématické fráze:
francouzský koláč,
vlhký koláč,
francouzský ovocný koláč,
francouzský jablečný koláč recept,
francouzský koláč s ovocem,
fofr koláč,
rychlý francouzský koláč,
francouzský čokoládový koláč,
těsto na francouzský koláč,
zdrclé těsto,
fofr jablecny kolac,
fofrkoláč,
vlhke kolace,
francouzsky rychly kolac,
rychlý francouzský jablečný koláč,
francouzský koláč se šlehačkou,
francouzké lívance,
francouzský ja koláč s jablky,
sladký francouzský koláč s jablky,
čokoladovy francouzsky kolac s ovocem
Suroviny:
jablko,
hruška,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej rostlinný,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
olej,
cukr moučkový,
šlehačka
Komentáře (17)
Kanyla: já myslím, že ho Ivet nepřeklápěla, soudě podle fota