Fofr francouzský koláč
Palačinkové těsto, náplň z jablek, hrušek a sladká vůně vanilky – tenhle francouzský koláč zvládnete připravit během chvilky. Vypadá slavnostně, chutná skvěle a přitom nevyžaduje žádné složité pečení.
Suroviny pro 1 kus
kulatá forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 880 kJ / 3 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,06 g |
Tuky | 151,82 g |
Vláknina | 26,90 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 423 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 359,52 g |
Postup přípravy
Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, umyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a pokrájíme na plátky. Totéž uděláme s hruškami. Krok 3: Jablka rozložíme na dno dortové formy a na ně naklademe hrušky. Krok 4: Cukr, vanilkový cukr, olej a celá vejce šleháme asi 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku, mléko a dobře promícháme. Těsto, které je řídké jako na lívance, nalijeme na ovoce. Krok 5: Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170-180 °C asi 40 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou. Krok 6: Před podáváním můžeme pocukrovat a ozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fofr francouzský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWWB
Moje poznámka
Fofr francouzský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWWB
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 15 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 16 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 7 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 9 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 10 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 10 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 11 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 13 hodinami
Tématické fráze:
francouzský koláč,
vlhký koláč,
francouzský ovocný koláč,
francouzský jablečný koláč recept,
francouzský koláč s ovocem,
fofr koláč,
rychlý francouzský koláč,
francouzský čokoládový koláč,
těsto na francouzský koláč,
zdrclé těsto,
fofr jablecny kolac,
fofrkoláč,
vlhke kolace,
francouzsky rychly kolac,
rychlý francouzský jablečný koláč,
francouzský koláč se šlehačkou,
francouzké lívance,
francouzský ja koláč s jablky,
sladký francouzský koláč s jablky,
čokoladovy francouzsky kolac s ovocem
Suroviny:
jablko,
hruška,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej rostlinný,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
olej,
cukr moučkový,
šlehačka
Komentáře (17)
Kanyla: já myslím, že ho Ivet nepřeklápěla, soudě podle fota