Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Základem výborného jehněčího masa je spousta koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice dobře vynikne, když jej připravíte za pomocí pomalého hrnce. Kýtu podáváme s grilovaným pastinákem a bramborovou kaší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,11 g |
Tuky | 27,46 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou.
Krok 2: Směsí natřeme maso a necháme odležet hodinu v lednici.
Krok 3: Pastináky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na "high" (II.stupeň) cca 3 hodiny.
Krok 4: Vyndáme pastinák, rozložíme ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme medem a dáme grilovat.
Krok 5: Do výpeku zamícháme oříšek másla. Kýtu podáváme přelitou výpekem s grilovaným pastiňákem a bramborovou kaší.
Zveřejněno 24. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Moje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 3 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 3 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 18 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 31 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Carbonara špagety
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
jehneči kyta na grilu,
grilovaná jehněčí kýta,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta na gril,
recepty jehněčí na grilu,
skopové na rozmarýnu,
jehněčí pohlreich,
jehneči kyta,
jehněčí na citronech,
pohlreich jehněčí,
skopova kyta na grilu,
jehněčí plátky na grilu,
jehněčí kýta na medu,
jehneci platky,
jehněčí kýta na grilu pohlreich,
vepřová kýta na rozmarýnu,
jehněčí kýta citron česnek med
Suroviny:
kýta jehněčí,
pastiňák,
citron bio,
olej olivový,
calvados,
máslo,
med,
rozmarýn,
tymián,
dobromysl,
paprika čerstvá červená,
kůra citronová,
sůl mořská
Komentáře (15)
Máš to moc hezky připravené