Tatarák
Určitě jste již někdy ochutnali, nebo alespoň slyšeli, o tataráku neboli tatarském bifteku. Ideální je příprava z hovězí svíčkové, ale výborný je i z telecího. Příprava není složitá, ale je potřeba si pohrát s dochucením.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,26 g |
Tuky | 16,55 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 0,69 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWGW
Moje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWGW
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 18 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 21 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 22 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Italská rajčatová polévka
JindraPrazska před 41 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
IIvveettaa před 54 minutami
Grilované krevety
Hombr před 1 hodinou
Játra na špeku se šunkovou rýží
poirotka před 3 hodinami
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 10 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 12 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 12 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 13 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 15 hodinami
Tématické fráze:
tatarák,
tatarak recept,
recept na tatarák,
tatarský biftek recept originál,
jak se dělá tatarák,
recept tatarak,
tatarák ze svickove,
jak udělat tatarák,
nejlepší tatarák,
tatarsky biftek,
jak pripravit tatarak,
nejlepší recept na tatarák,
nejlepší tatarák recept,
recepty tatarak,
recepty na tatarak,
originální recept na tatarský biftek,
falesny tatarak z hovezi zadni,
co do tataraku,
tatarák z mletého masa,
domací tatarak
Suroviny:
hovězí zadní,
žloutek,
česnek,
cibule,
hořčice,
kečup sladký,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
omáčka worcesterová,
chléb,
olej
Komentáře (34)
Ale jaká je souvislost s tatarskou omáčkou, to tedy nevím, slepice s sebou asi nevozili a olej neměli ......
Zdroj: cestovani.idnes.cz/tatarak-ve-svete-02s-/kolem-sveta.aspx?c=A130212_125346_kolem-sveta_tom - Kdo by si snad myslel, že ho vymysleli snad Tataři, i když to zní romanticky ...
Francouzi, v době před Bonapartem, měli v oblibě tatarák s ochucenou majonézou, která právě od toho masa dostala svůj název - tatarská omáčka
Tatarák je prostě delikatesa
S novou technikou používám food procesor, nožový mixer. Sekám a sekám až se z masa udělá koule a ta se zvolna koulí v nádobce. To je z masa opravdu pasta.
Vyzkoušel jsem i francouzský způsob, sekat na drobné kousky a abych řekl nás to nenadchlo. Jsme odchováni českým způsobem.
http://www.foodnetwork.ca/recipes/Eggs/Dairy/recip...
K receptu nejsou žádné komentáře.