Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 662 kJ / 1 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,05 g |
| Tuky | 24,38 g |
| Vláknina | 61,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 220,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gjuvec na pátek od Airan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m2l3
Moje poznámka
Gjuvec na pátek od Airan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m2l3
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 31 minutami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 16 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 17 hodinami
Tématické fráze:
gjuvec,
recepty.cz,
www dobruchut sk,
recepty na pátek,
bulharka z cukety,
bulharka v plechu,
airan,
bulharská fazula,
originál bulharka,
kjuveč recept,
zeleninová směs airan,
bulharsko jedlo zapekaný baklažán recepty,
recept na airan,
recepty na piatok,
recept na pátek,
podzimní gjuvec,
jsem bulharka
Suroviny:
brambory,
lilek,
cuketa,
rajče,
fazolky zelené,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
olej,
sůl,
bazalka čerstvá,
pyré rajčatové
Komentáře (31)
"Prečo Gjuveć na piatok?"
Súvisí toto jedlo s nejakou náboženskou tradíciou alebo zákazom jesť v piatok mäso?
Iné recepty s názvom "Gjuveć" zvyknú mäso obsahovať a tento je bez mäsa a preto ma zaujal. Konečne zaujímavá kombinácia a nikde sa neobjavuje slovo vegetariánske alebo vegánske jedlo, čo sa v poslednej dobe stalo viac ako módou, za každú cenu označiť jedlá etiketou veg- a pritom mnohé sú násilné kombinácie s pochybným kulinárskym výsledkom.
Ďakujem.
Pani tejaja, myslím, že som to pochopil tak, ako to je v názve:
...na pátek...
Preto sa môj dotaz týkal práve toho dňa v názve.
To nemá nič spoločné s obľubou zeleniny, ktorú mimochodom konzumujeme pravdepodobne vo väčšej miere, než je bežné v stredoeurópskych domácnostiach.
Napriek dohadom ďakujem, že ste sa snažila dať vysvetlenie, aj keď to jejednoznačne jasné v recepte, ktorý uviedol (-la) p. Casino.
Ak si viete pomôcť sama, tak sa nepýtajte.
Jsem zastánce uvádění zdroje rcp (pokud je zdroj dohledatelný)
Je v něčem problém, proč zdroj (funkční odkaz) neuvést přímo u rcp?
No a odpovědi by se snáze dopídil i Gazpacho: že
michallatta.blog.sme.sk/c/288187/Gjuvec-gulas-po-bulharsky.html
www.bgnatural.sk/bgnatural/eshop/12-1-AKCIOVE-VYROBKY/0/5/136-Gjuvec-maly-zdobeny-0-5-l-bez-usiek
dobruchut.aktuality.sk/recept/2463/gjuvec/
http://www.recepty.cz/recept/babiccin-gjuvec-na-pa...
Takže tak ako je tu napísané.
Tu je názov tohoto receptu ako GJUVEC.
Na iných miestach je GJUVEČ.
V kuchárskej knihe z Bulharska je GJUVEČ.
Je niekto z Bulharska, kto číta Toprecepty, aby napísal, ako sa to v Bulharsku skutočne volá?
Ďakujem.
Potvrzuju, že je to velice jedlé a nezbude!!!!