Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 670 kJ / 1 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,97 g |
Tuky | 90,34 g |
Vláknina | 22,37 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,91 g |
Sacharidy | 54,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran.
Krok 2: Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby bylo srdce ponořeno.
Krok 3: K němu přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka, celer na kousky a veškeré koření-na divočinu, rozmarýn, pepř, tymián, jalovec, nové koření, bobkové listy a hořčici, česnek, rybízové želé, osolíme a necháme déle dusit, dokud nebude srdce měkké.
Krok 4: Po uvaření si ho vyndáme na prkénko, omáčku přecedíme, vyndáme koření(můžeme ho vařit ve vajíčku, nebo v gáze) a všechno ostatní rozmixujeme.
Krok 5: Do zakysané smetany přidáme naběračku omáčky s moukou, hodně promícháme-můžeme použít ruční mixer, vlijeme do omáčky a zahustíme.
Krok 6: Necháme tak 10 minut převařovat, zatím si nakrájíme srdíčko na plátky a vrátíme ho do omáčky, dochutíme solí, rybízovým želé(džemem) a citronovou šťávou dle chuti každého. Při servírování můžeme použít brusinky na ozdobu a chuť.
Zveřejněno 12. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoké vepřové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wo9o
Moje poznámka
Divoké vepřové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wo9o
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 1 hodinou
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 3 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 9 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 21 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 22 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 1 minutou
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 37 minutami
Světlý korpus
Myroslava před 55 minutami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 2 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 2 hodinami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 2 hodinami
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 3 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 4 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 4 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 6 hodinami
Tématické fráze:
veprove srdce,
jak dlouho vařit vepřové srdce,
vepřové srdce recept,
recept na veprove srdce,
vepřové srdce na špeku,
vepřové srdce recepty,
recepty vepřove srdce,
recepty z vepřového srdce,
vepřové srdce se slaninou recept,
vepřová srdce,
recept veprove srdce,
recepty na veprove srdce,
jak dlouho se vaří vepřové srdce,
recepty, vepřové srdce a jazyk,
vepřový jazyk a srdce recepty,
jak upravit vepřové srdce,
srdce recept,
vepřové srdce na divoko,
vepřové srdce na zelenině,
vepřové.srdce
Suroviny:
srdce vepřové,
cibule,
slanina,
česnek,
mrkev,
petržel,
celer,
smetana kysaná,
hořčice plnotučná,
džem rybízová,
mouka hladká,
koření divoké,
jalovec,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
šťáva citronová,
brusinky,
olej,
sůl
Komentáře (26)
Já bych to vyzkoušel ale nevím jestli by mi dobračka papkala
Srdíčko je i u nás oblíbené,mňam
Hanko, já to dělala v pomalém hrnci a na sporáku to bude tak kolem 80-90 minut;
hladovahana: