Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 318 kJ /
1 032 kcal
Bílkoviny12,36 g
Tuky49,89 g
Vláknina36,54 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy119,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky vepřového masa naklepeme, posypeme nahrubo rozdrceným pepřem s novým kořením a přitlačíme k masu. Krok 2: Plátky prudce opečeme z obou stran na oleji asi 1 minutu a pak volněji dopečeme z každé strany asi 2 minuty, osolíme, vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 3: Ve výpeku zesklovatíme cibuli nakrájenou na čtvrtky - já nedávala, přidáme vývar z kostky, šťávu z kompotu, smetanu, hořčici a provaříme. Dle potřeby dosolíme. Krok 4: Meruňky dáme do šťávy prohřát, buď půlky nebo nakrájíme na dílky. Ihned podáváme, maso na talíři přelijeme šťávou a přidáme meruňky.

Zveřejněno 27. 8. 2009

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: Teletext ČT

Chtěla jsem jen vyzkoušet, tak jsem dělala jen jednu porci. S tím pepřem je to jídlo spíše pro muže, ale zase nevím, co řeknou těm meruňkám :-))

Po reakcích v komentářích dodávám, že jídlo je určeno nejen pro muže :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRGk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRGk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes: to je jak v restauraci O MNAMINKA:yes:+

VYPADÁ TO SKVĚLE :-):yes:

Ježiš, to je nádherné:yes::yes::-D:-D+

Merylas - muži budou chrochtat blahem a určitě oblíznou talíř:-p :yes:

Tie fotky sú ako z kuchárskej knihy :yes:Krása.Maso v kombinácii s ovocím mám rada,mám doma aj nejakú zmes pepřu so šípkami,nikdy som to nepoužila,ale myslím že sem by sa to hodilo :-).Neviem si predstaviť ako tam zafunguje tá horčica ale ukladám a určite vyskúšam ;-):-))

:-pAchjo....tohle ukázat manžovi, musím to dělat hned zítra (dnes mám oběd hotový)...razí heslo Trocha pepře, ať se .....e:-D Prostě pepř miluje a kamufluje to, jak se dá:-))

Děkuji za milé komentáře a bodíky, doufám, že časem přibude i nějaká ta fotečka:-8 Jídlo to je příjemné, hlavně pro milovníky pepře, já pro sebe bych malinko ubrala:-8 Ale kombinace je to jinak příjemná;-) Maris, já snahu měla jít ten recept napsat, ale jak jsem se pořád pletla a zamotávala, tak jsem to raději nechala na ráno. Já když něco mám nafoceno, tak to musím hned přidat, časem zapomínám, co a jak jsem dělala:-)) A musím asi upravit poznámku, že jídlo je vhodné spíše pro muže:-)) :-O, kolik je tady dam, milovnic peprných jídel:-D

Merylas, to bych si dala hned dneska!:-p:yes:

Maruško, super, ta kombinace pepře a meruňek musí být zajímavá:yes::yes: +

Merylas, když jsem vás ráno dočítala na Pokecu, tak tam slibuješ, že jdeš přidat recept a nic :-)) a Ty jsi pro nás schovala takovou dobrůtku. Já mám kombinaci maso - ovoce moc ráda, posílám bodík :yes::-))

Merylas - masíčko a ovoce :-*:-p a meruňky s pepřem jééé to funguje!!!!:-p:-p:yes::yes:

Merylas, super! Poslední dobou jsem také přišla na chuť jídlům z masa, kdy kombinace koření a např. medu, ovoce nebo zavařeniny při pečení nebo dušení dodává jídlu zajímavou a příjemnou chuť. Bodík 3.:yes:

Merylas,dávám Ti bodík,protože já už jsem maso s meruňkami dělala a bylo to dobré.Hezky jsi to opepřila,tak to určitě stáhlo nasládlou chuť.:yes::yes:

Merylas, vypadá to krásně! Hned bych si dala! Já si myslím, že k tomu pepři se meruňky hodí nebo taky broskve. Máš ode mě prvního bodíka:-!:yes:

Tématické fráze:
merunková omáčka k masu, merunkova onacka k masu, vepřová panenka s meruňkovou omáčkou, merunkova horcice, meruňková omáčka na maso, peprove rizky prirodni, pikantní merunková omáčka, maso s meruňkovou omáčkou, vepřová kýta s pepřovou omáčkou, merunkova omacka k masu recept, řízek s meruňkovou omáčkou, maso s merunkami, merunkova omáčka recept, vepřová kýta s meruňkovou omáčkou, veprove s merunkovou omackou, pananka s merunkovou omacku, meruňková omáčka na grilování recept, kýta s meruňkovou omáčkou, recept na husu s omačkou., grilovaná panenka s merunkovou omáčkou

Suroviny:
řízek vepřový, pepř černý, koření nové koření, olej, sůl, cibule, kompot meruňkový, hořčice kremžská, vývar masový, smetana sladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu